Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 apr 2020

F1 2020 laat je wel rondrijden op Zandvoort

Net als zo’n beetje elke sport in de wereld, ligt ook de Formule 1 stil. Niemand heeft een idee wanneer we de echte races kunnen aanschouwen, maar dat neemt niet weg dat je straks in F1 2020 wel de races virtueel kunt gaan naspelen. En heel erg lang hoeven we niet te wachten op die game.

Vandaag heeft uitgever Codemasters bekendgemaakt dat F1 2020 op 10 juli verschijnt. Dat is dus waarschijnlijk voordat we in het echt en race hebben aanschouwd. Op die manier kun je dus eerst gaan racen op Zandvoort zelf voordat de echte races gaan plaatsvinden. De game komt dan uit op de PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia.

F1 2020 kent Michael Schumacher Deluxe Edition

Naast het bekendmaken van de datum van de game is ook bekend geworden dat er een Michael Schumacher Deluxe Edition voor F1 2020 gaat verschijnen. Deze komt drie dagen eerder uit en geeft je de mogelijkheid om met een viertal iconische auto’s te rijden waarin de coureur ook heeft rond gereden. Het gaat om de Jordan 191 uit 1991, de Benetton B194 uit 1994, de Benetton B195 uit 1995 en de Ferrari F1-2000 uit het jaar 2000. Verder krijg je een exclusieve set aan in-game items bij deze versie. Maar ook de basisversie van de game moet genoeg veranderingen en verbeteringen kennen. De onderstaande teasertrailer moet je in elk geval alvast in de stemming brengen.

F1 2020 kent daarnaast ook een aantal nieuwe gameplaymogelijkheden. Zo wordt er zoiets als Mijn Team geintroduceerd. Daarin kun je je eigen F1-team opzetten en de strijd aangaan met andere teams. Het is een modus waarbij je zowel rondrijdt op de baan als dat je als teammanager moet optreden. Verder kent de game alle 22 races die oorspronkelijk gepland stonden in het seizoen. Naast Zandvoort kun je dan bijvoorbeeld ook los gaan op het Hanoi Circuit. Ook kun je zelf Monaco racen in het seizoen. Verder heb je de mogelijkheid om met twee spelers split-screen te racen en keert de F2 weer terug.

De Mercedes met zijn speciale trekstuur? (Afbeelding: Codemasters)

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
F1 2020 laat je wel rondrijden op Zandvoort
Sluiten