F1 2021 Preview: deze kleine veranderingen maken het verschil

Met het huidige Formule 1-seizoen zien we een prachtige strijd ontwikkelen en is daardoor elke race tot nu toe dik de moeite waard. Mocht het straks toch compleet de kant op gaan van een enkele coureur (Verstappen hopen we daarbij uiteraard), dan kun je de competitie natuurlijk nog opzoeken in F1 2021.

F1 2021 is uiteraard het nieuwste deel uit de reeks, waarbij je aan de slag gaat met de coureurs en wagens van het huidige seizoen. De reeks weet al een paar jaar een redelijk niveau te halen en met dit nieuwste deel zie je dat de game dankzij kleine veranderingen net wat interessanter moet worden. Ik heb een uitgebreide presentatie bijgewoond en uiteindelijk ook de game kunnen spelen. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

F1 2021 Preview

1. Braking Point wordt interessant

Eén van de grootste veranderingen die in F1 2021 te vinden is, is de toevoeging van een verhalende modus genaamd Braking Point. De inspiratie daarvan komt uit F1 2019, waarbij je ook een soort van verhaal had en begon in de F2 en je van daaruit moest werken naar de F1. Braking Point wil iets verder gaan en nog meer verhaal brengen. Het is een modus die begint in het seizoen 2019 en dan doorgaat naar 2020 en 2021. Je begint daarbij zelfs in de F2 om daarna in de F1 te kiezen uit de vijf kleinere teams. Je moet dus echt naam voor jezelf gaan maken voordat je aan de slag kunt gaan bij Red Bull.

F1 2021
Begin je carrière bij een kleiner team (Afbeelding: Codemasters)

Hoe de verhaallijn precies loopt in Braking Point, dat is nog even afwachten. Wel liet de ontwikkelaar weten dat Devon Butler, die al een rol speelde in het verhaal van F1 2019, zijn opwachting gaat maken in F1 2021.

2. 2 Player Career betekent meer samen spelen

Een andere verandering die wordt doorgevoerd in F1 2021 is die van de 2 Player Career. Dat betekent dat je met zijn tweeen echt een carrière kunt doorlopen. Daarbij heb je de mogelijkheid om samen bij een team aan de slag te gaan en elkaar te helpen. Maar het is ook mogelijk om allebei bij een ander team te racen en zo elkaar juist als grote concurrent te zien. Bijkomend voordeel is dat je als de hoofdspeler de mogelijkheid hebt om de tweede speler in te wisselen. De ene keer speel je dan met je ene maat online en de andere keer heb je juist je beste vriendin waar je tegen scheurt.

F1 2021
Samenspelen of juist tegen elkaar? (Afbeelding: Codemasters)

3. Manier waarop je in Carrière en MyTeam je auto aanpakt is wat vriendelijker

Een paar jaar geleden werd de carrieremodus in de F1-gamereeks al aangepast en kon je tussen de races door researchpunten inzetten om je wagen te verbeteren. Zeker met de komst van de MyTeam-modus van vorig jaar was dat interessant, omdat het dan echt als jouw eigen wagen voelde. En in F1 2021 is de manier waarop dat gedaan wordt een stuk gebruiksvriendelijker. De ietwat onoverzichtelijke skilltree is ingeruild voor ietwat rustigere menu’s, waardoor je beter ziet wat je kunt verbeteren en wat het effect daarvan is.

Verbeter je wagen zodat je deze jongen kunt verslaan! (Afbeelding: Codemasters)

4. Real Season Start geeft je kans om het seizoen zelf te veranderen

Een andere verandering is de zogenaamde Real Season Start. Deze is gekoppeld aan het huidige seizoen en geeft je de mogelijkheid om in elk weekend wat tot dan toe is gereden in te stappen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld met Perez begint na zijn eerste twee races die niet zo lekker verliepen. Of je gaat beginnen met Max Verstappen in Baku, net nadat hij de race van Monaco heeft gewonnen en je zodoende als leider in de WK-stand begint met je avontuur in F1 2021.

F1 2021
Wanneer stap jij in? (Afbeelding: Codemasters)

5. Eerste rondjes racen voelen goed

Tot slot heb ik dus ook de mogelijkheid gekregen om zelf aan de slag te gaan met F1 2021. De preview-versie daarvan was redelijk beperkt. Je kon eigenlijk alleen maar de keuze maken tussen losse races of een beperkte carrière, waarbij je enkel als rijder aan de slag kon gaan bij het team naar keuze. Op die manier kon ik dus mijn races rijden en tussendoor punten researchpunten verzamelen om mijn wagen te verbeteren. Het was redelijk hetzelfde als de voorgaande jaren. De interviews zijn bijvoorbeeld hetzelfde zoals ik dat in F1 2020 zag en ook het Nederlandse commentaar van Olav Mol is vergelijkbaar met wat het vorig jaar was. Wat dat betreft ben ik erg benieuwd naar de volledige versie en de uiteindelijke veranderingen die daarin zitten.

Elk rondje voelt toch weer goed (Afbeelding: Codemasters)

F1 2021 verschijnt op 13 juli en is dan op zo’n beetje elk platform speelbaar. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Formule 1 kijken in 2022: zo volg je Max Verstappen op de voet

Reageer op artikel:
F1 2021 Preview: deze kleine veranderingen maken het verschil
Sluiten