Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 feb 2020

Scheur met F1-achtige wagens rond in GTA Online

Dat GTA 5 en de bijbehorende online modus GTA Online een groot succes is, dat hoeven we inmiddels niet meer te zeggen. De game is inmiddels ruim meer dan honderd miljoen keer verkocht en blijft veel gespeeld worden. Deze week komt er een interessante toevoeging bij in de vorm van F1-achtige wapens.

Technisch gezien gaat het om open-wiel racewagens in GTA Online. De update heet de Open Wheel Race Series en brengt twee nieuwe racebolides met zich mee. En het mooie is: je kunt er vandaag mee losgaan.

F1-achtige racewagens in GTA Online

Wanneer je aan de slag wilt gaan met de Open Wheel Race Series in GTA Online, dan ga je naar het tabblad Jobs in het menu Online. Of je kiest er voor om naar het Open Wheel Race Series-symbool te rijden op de kaart. Deze is te vinden in de buurt van het Los Santos International Airport. Als host kun je kiezen hoeveel rondes jullie gaan rijden. Daarbij zijn er minimaal vijf rondes en gaat die in vijftallen omhoog naar de maximaal 25. Ook is het mogelijk om het weerstype te kiezen. Afhankelijk van die instellingen kunnen de spelers kiezen op wat voor soort banden ze willen rijden. Een zachte type band is snel, maar slijt snel, terwijl de harde het tegenovergestelde is. Regent het? Dan bieden de zachte banden het meeste grip. Ook is het mogelijk om pitstops te maken om nieuwe banden te kiezen.

GTA Online
De PR4 in GTA Online (Afbeelding: Rockstar Games)

De twee wagens waarmee je los kunt gaan in GTA Online zijn de Progen PR4 en de Ocelot PR4. Het is voor de gebruiker mogelijk om de stijl van de wagens alsmede de instellingen zoals de stand van de vleugels van de wagen aan te passen. Op die manier kun je dus de perfecte setting creëren om mee rond te rijden. Er zijn zeven nieuwe banen beschikbaar en daar komen er later nog een paar extra bij. Je kunt met maximaal 16 spelers aan de slag gaan.

De Ocelot R88 (Afbeelding: Rockstar Games)

Tot slot komen de racewagens in GTA Online met het Kinetic Energy Recovery System (KERS). Hiermee is het mogelijk om je wagen tijdelijk een boost te geven. Door te remmen bouw je deze motor op. Verder is het zaak dat je oppast dat je niet te veel botst, want met te veel schade val je uit. Wel kun je schade in de pitstop fixen. Wil je meer lezen over GTA 5? Bezoek dan hier onze overzichtspagina. En heb je de game nog niet? Scoor hem dan hier.

Reageer op artikel:
Scheur met F1-achtige wagens rond in GTA Online
Sluiten