Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 14 mei 2018

Dit radiootje vertelt je kinderen zelfbedachte verhaaltjes

Kinderen houden ervan om naar verhaaltjes te luisteren, vooral voor het slapengaan. Soms kan het echter vermoeiend zijn om telkens dezelfde verhaaltjes voor te lezen of kan het behoorlijk wat geld kosten als je telkens nieuwe boekjes moet kopen. De Lunii My Fabulous Storyteller is in deze gevallen ideaal. Het apparaatje vertelt namelijk zelf verhaaltjes en je kinderen hebben zelfs ook nog eens invloed op wat er in de verhaaltjes gebeurt.

Zelf hoofdpersoon en locatie kiezen

De My Fabulous Storyteller is inderdaad ernstig “fabulous”. Het apparaat lijkt om een kleine radio, met kindvriendelijke grote knoppen. Als je geen zin hebt in weer hetzelfde verhaal pak je de verhaaltjes verteller erbij en creëer je gewoon iets nieuws. Je kunt namelijk met de grote knop aan de voorkant zelf bepalen wie de hoofdpersoon wordt en waar het verhaal zich afspeelt. Daarnaast kun je ook nog een tweede personage kiezen en een bepaald object aan het plot toevoegen.

My Fabulous Storyteller

Verhaaltjes met special effects

Natuurlijk kun je dit zelf doen, maar je kunt ook de kleintjes aan de slag laten gaan. Een vrouwelijke stem begeleidt ze namelijk door het proces en helpt ze om een verhaaltje samen te stellen voor kinderen van drie tot acht jaar oud. Als de creatie klaar is, wordt het verhaal verteld met behulp van een vrouwelijke en mannelijke acteur. Er komen zelfs ook nog geluidseffecten bij kijken.

My Fabulous Storyteller verhaaltje

Nieuwe content downloaden

Uiteraard kan het dat je op een gegeven moment toch wel alle mogelijk combinaties hebt gehoord en je kindje weer toe is aan iets nieuws. Via de bijbehorende Windows, macOS of Linux app, kun je dan gelukkig nieuwe verhalen toevoegen. De Storyteller werkt wel niet met wifi of Bluetooth, maar ondersteunt wel 4G netwerken. Je krijgt er ook een kabel bij om via je computer de nieuwe verhaaltjes toe te voegen.

My Fabulous Storyteller verhaaltjes

My Fabulous Storyteller bestellen

Het apparaat zelf kost 58 euro en kun je kopen via de MoMA Design Store. Hoeveel de extra verhaaltjes kosten is echter nog niet bekend. Gelukkig verzenden ze ook gewoon naar Nederland, dus daar hoef je je in ieder geval geen zorgen over te maken. In het onderstaande filmpje krijg je alvast een preview van het apparaat. Je moet er wel een beetje Frans voor kunnen verstaan.

Iets anders waar je ook zelf verhaaltjes mee kunt maken is dit interactieve behang. Met je smartphone kun je verschillende poppetjes op het behang scannen en de app maakt daaromheen een spannend verhaaltje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Gadgeteer

Reageer op artikel:
Dit radiootje vertelt je kinderen zelfbedachte verhaaltjes
Sluiten