Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 20 aug 2017

Face Dance App is de nieuwe hype: wat je moet weten over deze hilarische app

Face Dance Challenge App gaat in Azië compleet door het dak en daar is een goede reden voor; de app is geniaal. De app is niet bepaald nuttig maar levert wel de meest komische beelden op. Dit moet je allemaal weten om er zelf ook mee aan de slag te gaan.

#FaceDanceChallenge: bring it on!

De Face Dance App is een app die werkt op gezichtsherkenning. Tijdens het spel is het de bedoeling dat je verschillende gezichtsuitdrukkingen doet aan de hand van de emoji die in beeld verschijnen. Hoe beter je gezichtsuitdrukking, hoe meer punten je krijgt. Op de achtergrond spelen ondertussen wat zenuwachtige deuntjes, die je gelukkig ook kunt vervangen door je eigen muziek.

Op het scherm komen dus verschillende emoji in beeld die je moet proberen na te doen. De app kijkt vervolgens of jouw gezichtsuitdrukking overeenkomt met de uitdrukking van de emoji. Kun je je nog niet echt een voorstelling maken van hoe dit er uit ziet? De beelden zeggen (meer dan) genoeg lijkt ons..

De beste (facial)features van Face Dance

Wat misschien wel de beste functie van de app is dat je je eigen challeng kunt opnemen. Die video kun je vervolgens terugkijken, maar je kunt hem ook opslaan waarna je hem kunt delen met wie je maar wilt. Ook top is de crazy time; een aantal seconden waarin je helemaal los kunt gaan op je aller gekste gezichten om zo veel mogelijk punten te scoren.

Je kunt ook je vrienden uitnodigen om tegen elkaar te strijden. Dit levert gegarandeerd prachtige beelden op. Dit spel mag dan misschien niet echt nuttig zijn, behalve voor het trainen van je gezichts- en nekspieren, maar het is prima tijdverdrijf. Het is zeker goed vermaak wanneer je bijvoorbeeld aan het wachten bent op een trein. Daar doe je je medereizigers ook vast een plezier mee.

Eerst zien en dan geloven

We hebben de app zelf natuurlijk ook even aan de test onderworpen en het lijkt alsof de app meer afgaat op beweging dan op de daadwerkelijke gezichtsuitdrukking. Dat blijkt ook uit de volgende video. En even voor de duidelijkheid: die is dus niet zelf gemaakt ;-).

De Face Dance Challenge App is beschikbaar voor iOS en Android en is al meer dan 700.000 keer gedownload. In Vietnam, Hong Kong, Thailand en de Fillipijnen gaan ze al helemaal wild op deze app en wij snappen stiekem wel waarom ?.

Face Dance

Nu al fan van de #FaceDanceChallenge? Dan is deze app met gezichtsherkenning ook zeker wat voor jou.

Reageer op artikel:
Face Dance App is de nieuwe hype: wat je moet weten over deze hilarische app
Sluiten