Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Face ID geen succes met mondkapjes (en dat blijft voorlopig ook zo)

Wereldwijd dragen heel wat mensen tegenwoordig mondkapjes, maar daardoor werken functies als Face ID niet meer (goed). Sommige gebruikers zouden daarom graag zien dat Apple de gezichtsherkenning aanpast, zodat die ook werkt wanneer iemand een mondkapje op heeft.

Hier in Nederland is het nog een “dringend advies”, maar in andere landen is het inmiddels verplicht: het dragen van een mondkapje in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Daardoor merken gebruikers dat bijvoorbeeld gezichtsherkenning niet meer goed werkt, zoals Face ID op de iPhone. En dat is terecht, aangezien die technologie leunt op het beeld van je volledige gezicht, zodat je zeker weet dat alleen jij met jouw gezicht je telefoon kan ontgrendelen. Apple zou in dit geval de beveiliging ietwat kunnen terugschroeven, maar het bedrijf is niet van plan dat te doen tijdens de pandemie.

Face ID werkt niet goed met mondkapjes op

Veel gebruikers van Face ID hebben zich hardop afgevraagd of Apple de situatie omtrent mondkapjes en de gezichtsherkenning verbetert, maar dat gaat dus niet gebeuren. Dat blijkt uit een interview met het Duitse Stern. Tim Millet, verantwoordelijk voor platformarchitectuur, laat in dat interview weten dat Apple wel degelijk ideeën heeft voor het laten werken van Face ID, maar het bedrijf voelt er niets voor om de beveiliging ervan terug te schroeven.

De vraag is nu hoe lang dit nog een probleem blijft en of dit niet op een andere manier op te lossen is. Aangezien de nieuwe iPad Air een vingerafdrukscanner heeft, bestaat de kans dat Apple die opnieuw introduceert voor zijn smartphones. Dit jaar niet meer, maar in de toekomst mogelijk wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Face ID geen succes met mondkapjes (en dat blijft voorlopig ook zo)
Sluiten