“Face ID werkt volgend jaar eindelijk goed in het donker”

Smarpthonemakers doen doorgaans ontzettend hun best om nieuwe toestellen groots in de spotlight te zetten, aangezien de wereld na de lancering al gauw weer verder kijkt naar de modellen van het jaar daarop. Vaak zijn we zelfs al bezig met opvolgers, terwijl de aankomende modellen nog niet eens officieel zijn onthuld. Dit gebeurt bij Android toestellen, maar zeker ook bij de iPhones. In ieder geval is de bekende tipster Ming-Chi Kuo al bezig met geruchten over de 2019 iPhones en het ziet ernaar uit dat we in ieder geval een veel beter werkende Face ID krijgen.

Face ID problemen in het donker

Apple schrapte met de komst van Face ID de vingerafdrukscanner van de iPhones, wat op zich geen ramp hoeft te zijn. De gezichtsscan feature moet dan alleen wel altijd optimaal werken en op het moment is dat helaas niet het geval. Voornamelijk in donkere ruimtes zouden de iPhones hun baasjes niet goed herkennen. Gebruikers zouden vaak ook klagen dat Face ID ze niet herkent wanneer ze ‘s ochtends wakker worden. En dat is natuurlijk juist het moment dat je eerste even moet checken wat er in de wereld is gebeurd terwijl je sliep.

Verbeterde notch

Volgens Kuo komt daar volgend jaar gelukkig verbetering in. Apple zou hiervoor één van de componenten in de notch aanpakken, genaamd de flood illuminator. Deze zou ervoor moeten zorgen dat natuurlijk licht geen verstorende factor vormt voor de Face ID feature. De flood illuminator zorgt er door middel van infrarood licht voor dat het gezicht van de gebruiker geoutlined kan worden. Vervolgens springt de dot projector in actie om een map van het gezicht te maken met maar liefst 30.000 kleine knooppunten. Als de gescande map overeenkomt met het opgeslagen gezicht, wordt het toestel ontgrendeld.

Face ID

Dezelfde formaten iPhones

Hoe Apple precies de flood projector gaat verbeteren, laat Kuo niet weten. Wat hij verder wel laat weten is hoe groot de displays van de toekomstige iPhones zullen worden. Net als dit jaar zouden we modellen krijgen met een 5,8, 6,1 en 6,5 inch scherm. Als je dit jaar als wilt upgraden en twijfelt tussen de iPhone Xs en Xr, hebben we goed nieuws. De goedkopere Xr zou namelijk volgens Benchmark testen bijna identiek zijn aan de iPhone Xs.

Inverse

Reageer op artikel:
“Face ID werkt volgend jaar eindelijk goed in het donker”
Sluiten