Zo ben je voor eens en altijd van je Facebook account af

Het is een behoorlijk turbulent jaar geweest voor Facebook. Het begon allemaal met het Cambridge Analytica schandaal dat later nog erger bleek te zijn dan we al dachten. Vervolgens bleven er berichten opduiken over wat Facebook allemaal wel niet (onterecht) over je verzamelt en onlangs dook het nieuws op dat hackers ook nog eens toegang zouden hebben verkregen tot 50 miljoen accounts. Als je er helemaal klaar mee bent en je Facebook account voor eens en altijd wilt verwijderen, is dit hoe het voor elkaar krijgt.

Eerst Facebook data downloaden

Voordat je je account helemaal verwijdert is het misschien verstandig om eerst even te bekijken wat voor informatie Facebook allemaal over je heeft verzameld en je gedeelde posts, video’s en berichten enzovoorts te downloaden. Als je nog nooit je info hebt gedownload, zal het waarschijnlijk ook meteen een eye opener zijn. Om alles te downloaden ga je in Facebook naar de Settings en zoek je vervolgens naar het “Your Facebook Information” gedeelte. Daar krijg je verschillende opties om je gedeelde informatie te bekijken en om je data te downloaden.

Facebook informatie

Welke info downloaden?

Als het goed is zie je de optie “Download Your Information” en als je daarvoor kiest, kun je eerst nog selecteren welke data je precies wilt downloaden. Je kunt bijvoorbeeld je vrienden, likes, berichten, pagina’s, foto’s en video’s en posts naar je computer of device halen. Verder kun je nog kiezen in welk bestandsformaat je de informatie wilt krijgen en wat de kwaliteit van de mediabestanden moet zijn. Als je er klaar voor bent, kies je “Create File” en er wordt een bestand gecreëerd met je data.

Download Facebook info

Account deleten

Nadat je je foto’s en video’s hebt veiliggesteld is het tijd om je account dan eindelijk te deleten. Deze optie vindt je zoals gezegd ook bij “Your Facebook Information”. Hiervoor moet je wel zijn ingelogd op je computer, want in de app zie je hier geen verwijder-optie staan. Kies dus op je computer voor “Delete Your Account and Information”.

Hier krijg je weer verschillende opties voor je kiezen. Als eerste wordt er gewaarschuwd dat Messenger ook niet meer werkt als je je Facebook account delete. Mocht je Messenger nog willen gebruiken, raden ze aan om je account slechts te deactiveren en niet te verwijderen. Verder krijg je weer de optie om je info te downloaden en als je de enige admin van een Facebook pagina bent, moet je je ook realiseren dat je Pagina niet meer op Facebook te vinden zal zijn.

Facebook delete

Bedenktijd

Als je er toch voor wilt gaan, kies je “Delete Account” en zou je denken dat het dan gedaan is. Facebook geeft je echter nog behoorlijk de tijd om je te bedenken. Het zou tot 90 dagen kunnen duren voordat je account helemaal is verwijderd en gedurende die tijd kun je nog inloggen om het process te annuleren. Je pagina is tijdens het verwijder proces echter al niet meer toegankelijk voor andere Facebookers. Bedenk je overigens wel dat als je bij andere apps bent ingelogd via het social media platform, je account daar dan ook weg is.

Mocht je toch nog twijfelen en je afvragen hoe het eigenlijk zat met de recentelijke grootschalige hack bij Facebook, hebben we acht antwoorden voor je op jouw vragen.

Reageer op artikel:
Zo ben je voor eens en altijd van je Facebook account af
Sluiten