Ilona Braam
Ilona Braam Muziek 19 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Facebook hoofd kunstmatige intelligentie ziet brood in AI gefocuste muziek startup

Als je een instrument speelt, kan het op een gegeven saai worden om maar in je eentje blijven oefenen. Helaas heb je niet altijd de mogelijkheid om met anderen te jammen en dat zorgt ervoor dat veel mensen op een gegeven moment maar stoppen met bijvoorbeeld piano spelen. De AI app Metronaut zorgt er echter voor dat je een virtueel orkest bij je hebt en is een product van de startup Antescofo. De startup heeft al behoorlijk wat muzikanten geholpen en ook de hoofd wetenschapper van Facebook’s AI afdeling, Yann le Cun, heeft er groot vertrouwen in. Onlangs investeerde hij zelfs in het bedrijf tijdens een investeringsronde, waarbij ze maar liefst 4,5 miljoen dollar wisten op te halen.

Startup met grote investeerders

Le Cun is niet de enige grote naam die in het werk van Antescofo gelooft. Zo investeerden ook de firma’s Daphni en OneRagTime in de startup. Verder waren ook Nobuyuki Idei, voormalig Sony CEO, Sophie Gasperment, directeur bij L’Oréal, en Thibault Viort, CEO bij de AccorHotels Group, van de partij. Een hoop belangrijke mensen hebben er dus vertrouwen in en dat is ook niet zo gek als je ziet wat hun app Metronaut weet te presteren.

Metronaut App Store

Spelen met AI orkest

De app gebruikt kunstmatige intelligentie om muzikanten te blijven stimuleren tijdens het spelen. Zoals gezegd wordt er gezorgd voor een virtueel orkest met jou als hoofdmuzikant. De AI zorgt ervoor dat de rest van de virtuele muzikanten automatisch in de juiste toon spelen en zich aanpassen aan je tempo en ritme.

De app heeft sinds zijn lancering al 160.000 gebruikers weten te vergaren en is te vinden in zowel Apple’s App Store als de Google Play Store. Een andere interessante startup is Tari Labs uit Zuid-Afrika. Zij lanceerden vorig jaar een heuse online blockchain universiteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Venture Beat

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Facebook hoofd kunstmatige intelligentie ziet brood in AI gefocuste muziek startup
Sluiten