Klaar met Facebook? Deze apps nemen het over

Dit jaar hebben redelijk wat mensen Facebook vaarwel gezegd en eigenlijk is dat ook niet zo gek. Na alle schandalen en privacy problemen heeft het bedrijf het vertrouwen van menigeen verloren. Als je eigenlijk ook weg wilt, maar dat nog niet hebt gedaan omdat je niet weet hoe je vervolgens al je sociale zaakjes moet regelen, hebben we alternatieve apps voor je op een rijtje gezet. Dit zijn niet daadwerkelijk alternatieven voor Facebook, maar kunnen stuk voor stuk wel bepaalde taken van het social media platform overnemen.

Leven na Messenger

Als je op het moment Facebook Messenger vaak gebruikt, is dat natuurlijk een reden om je Facebook account niet te verwijderen. Zonder account kun je namelijk ook niet meer met Messenger aan de slag. Als je toch door wilt zetten, moet je een andere app vinden om met je vrienden te babbelen. WhatsApp en Instagram zijn ook van Facebook, dus dat is misschien niet een al te best idee. Als je een iPhone hebt is iMessage een mooie optie, maar het nadeel is dat misschien niet al je vrienden een iPhone hebben. Andere alternatieven zijn Signal en Telegram, waarmee je onder andere kunt teksten, mediabestanden kunt delen ook ook telefoontjes kunt plegen.

Telegram

Newsfeed

Uiteraard gebruik je facebook om af en toe (of heel vaak) je wall te bekijken voor een overzicht van nieuws van je vrienden en de pagina’s die je volgt. Om nieuwtjes te volgen is Twitter echter nog net wat handiger. Het platform heeft wel minder gebruikers, maar je hebt wel meer controle over wat je daadwerkelijk te zien krijgt. Naast het volgen van mensen en bedrijven kun je daar natuurlijk ook bepaalde hashtags in de gaten houden, die je interessant vindt. En bekende mensen lijken eerder geneigd te zijn om met je te babbelen op Twitter.

 

Stories naar Snapchat

Ook voor je Facebook Stories is er een alternatief en dat is Snapchat. En eigenlijk past de Snapchat stijl ook veel meer bij het dynamische leven van nu. Waar je op Facebook te maken krijgt met perfect gestylede foto’s, geeft Snapchat je snelle shots van het dagelijkse leven en foto’s die niet eeuwig blijven hangen als een soort zwaard van Damocles.

En de foto’s?

Wat foto’s betreft zijn er natuurlijk behoorlijk wat apps waar je voor zou kunnen gaan. Google Photos is één van de top alternatieven en werkt op zowel Android als iOS. Je kunt de app gebruiken om je foto’s op te slaan, maar ook om snel van alles te delen met je vrienden. Mocht je niet willen dat iedereen alles ziet, is dat ook snel te fixen. Verder kan de app je foto’s automatisch taggen en zelfs voorstellen met welke vrienden je je kiekjes zou kunnen delen. Uiteraard kun je deze functie ook weer uitschakelen als je daar niet van gediend bent. Verder krijg je ongelimiteerde ruimte voor je bestanden als je toestaat dat Google je foto’s aanpast naar 16 megapixel beelden en je video’s verkleind naar 1080 pixels.

Google werkt natuurlijk ook constant aan de Photos app om deze handiger te maken. Zo gaat de app sinds een paar maanden nog slimmer om met je foto’s.

Gizmodo

Reageer op artikel:
Klaar met Facebook? Deze apps nemen het over
Sluiten