Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 26 sep 2019

Facebook heeft wild plan: AR glasses om wereld vast te leggen

Facebook is een bedrijf dat je voornamelijk kent van hun manier hoe ze met privacy omgaan. En oh ja, ze beheren ook nog een een website die iets met Social Media doet. Verder zijn ze eigenaar van Whatsapp en Instagram en ook nog eens verantwoordelijk voor Oculus. Die laatste ken je weer van hun Virtual Reality-brillen. Nu heeft Oculus onlangs een bijeenkomst gehouden, waarbij het onder andere een update voor de Oculus Quest aankondigde. En daar liet het ook weten plannen te hebben om de wereld via AR glasses vast te leggen in een project dat zij Live Maps noemen.

Facebook wil met AR glasses Live Maps maken

Het idee is dat je door het gebruik maken van AR glasses een 3D map van de wereld kan maken. Er zou daarbij gebruik gemaakt worden van data van gebruikers, traditionele kaarten en materiaal dat wordt opgenomen door telefoons en augmented reality glasses. De grap van dit alles is dat Facebook nergens iets meldt over eventuele privacy. Wat dat betreft lijkt het er op dat het bedrijf na alle schandalen echt niks heeft geleerd. De onderstaande tweet vat het wat dat betreft goed samen.

Buiten het hele vraagstuk van privacy, klinkt het idee wel tof. Het interessante aan het Live Maps-project is dat je als gebruiker met augmented reality glasses omhoog en omlaag kan gaan kijken en op die manier gelijk informatie krijgt wanneer je in steden bent en om je heen verschillende gebouwen ziet. Zie het was dat betreft als een soort uitgebreide versie van Google Maps, maar dan in een 3D-wereld. Het zal nog wel een hele tijd gaan duren voordat dit concept realiteit wordt.

Reageer op artikel:
Facebook heeft wild plan: AR glasses om wereld vast te leggen
Sluiten