Facebooks Augmented Reality-bril: patent aangevraagd

Er zijn nieuwe details verschenen over de Facebooks Augmented Reality-bril. De United States Patent and Trademark Office heeft donderdag een patent gepubliceerd waaruit we kunnen opmaken dat de glasses van Facebook een nieuw soort display krijgen, het Waveguide Display.

Waveguide display

De nieuwe bril kan de dingen die we in de fysieke wereld zien aanpassen en verbeteren met door de computer gegenereerde elementen, zo valt te lezen in het gepubliceerde patent. Deze functie kan volgens het patent ‘ingebouwd worden in een bril bestaande uit een frame en een display dat media presenteert aan de ogen van de gebruiker.’ Oftewel, de AR-bril van Facebook.

De Waveguide Display, zoals het patent de technologie noemt, wordt ontwikkeld door Facebooks Virtual Realitytak, Oculus VR. Het display bestaat onder meer uit een tweedimensionale scanner en de technologie zou gebruikt kunnen worden voor Augmented Reality, Virtual Reality en Mixed Reality. Dat belooft dus een zeer veelzijdige bril te worden.

Verder gebruikt de Waveguide Display onder meer lasers en spiegels om video’s en foto’s te laten zien. De laser zendt het licht uit op de lenzen, die het vervolgens vertalen naar video’s en foto’s. Deze projecteert de bril daarna op de ogen van de gebruiker. De audio loopt via aangesloten speakers of een koptelefoon.

De bril vervangt de smartphone

Voorlopig blijft deze technologie nog een patent, wat betekent dat we nog niets fysieks in handen hebben. Augmented Reality zou zich echter weleens razendsnel kunnen ontwikkelen. Zo voorspelt Michael Abrash van Oculus Research dat de Augmented Reality-bril in 2022 de smartphone gaat vervangen.

United States Patent and Trademark Office

Reageer op artikel:
Facebooks Augmented Reality-bril: patent aangevraagd
Sluiten