Ontbytes: Disney bouwt aan Star Wars hotel ?, Facebook’s camera heeft GIF-functie en meer

Niets beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffieapparaat. Met vandaag onder andere Facebook’s nieuwe camera functie om GIF’s te maken.

Microscoop biedt oplossing voor blindheid en doofheid in verre toekomst

Bij een operatie om je zicht of je gehoor te verbeteren verwacht je dat de chirurgen aan je ogen of oren gaan sleutelen. Een universiteit in de Verenigde Staten, Rice University, is bezig met het ontwikkelen van the next big thing: het implanteren van informatie direct in je hersenen.

Om dit te kunnen realiseren zijn wetenschappers een platte microscoop aan het ontwikkelen, met de passende naam ‘FlatScope’, die op je hersenen geplaatst wordt. De FlatScope moet inzicht geven in hoe de gedachten van mensen hun zintuigen aansturen. Daarmee wordt de deur geopend naar het controleren en aansturen van de zintuigen. De microscoop moet uiteindelijk audiovisuele data naar de hersenen sturen en de uitgevallen zintuigen overnemen. Op dit moment is de FlatScope nog een prototype en is de daadwerkelijke toepassing van een soortgelijke techniek nog ver weg. Maar, wauw.

Disney werkt aan Star Wars hotel

Disney heeft iets aangekondigd waar ieder Star Wars-fan wild van wordt. Een Star Wars hotel waar iedere gast een verhaallijn krijgt die elke minuut van je dag in het hotel belooft te beïnvloeden.

Disney heeft nog bijna niks vrijgegeven over dit nieuwe project, maar het belooft groots te worden. Naast dat alle gasten in het hotel een eigen verhaallijn krijgen, zullen alle medewerkers zijn verkleed zijn als karakters uit Star Wars. Ook zal het hotel eruit komen te zien als een ruimteschip met ramen waardoor je alleen de ruimte ziet. Kunnen we alvast een weekje boeken?

Facebook loves GIF

Misschien heb je het al gemerkt, of misschien niet, maar Facebook heeft een nieuwe optie toegevoegd aan de camera van de app. Het is nu mogelijk om direct met je camera in de app GIFjes te maken die je vervolgens kunt delen op je eigen pagina of in je Facebook stories. (Niet dat iemand Facebook Stories gebruikt…)

Een nadeel van deze toffe nieuwe optie is dat je de GIF’s alleen kunt delen op Facebook. Je zelfgemaakte GIF’s via WhatsApp versturen zit er dus helaas niet in. Op dit moment heeft ook nog niet iedereen de nieuwe GIF-optie in de app. Waarom? Geen idee. Als je de optie wel hebt dan kan je ‘m vinden door op het camera-icoontje te klikken en vervolgens naar rechts te swipen. Veel plezier ermee!

Snackbyte: trailer Blade Runner 2049

De trailer van de nieuwe Blade Runner 2049 staat online. De trailer is in één woord: spectaculair. Deze 2.32 minuten durende trailer laat nog genoeg te raden over voor de rest van de film. En hier kan je weer even mee door, want de Nederlandse première (14 oktober) laat nog wel even op zich wachten…

Reageer op artikel:
Ontbytes: Disney bouwt aan Star Wars hotel ?, Facebook’s camera heeft GIF-functie en meer
Sluiten