Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 24 jan 2018

Facebook koopt ID-verificatiebedrijf: veiligheid gebruikers voorop

Facebook heeft een bedrijf gekocht dat is gespecialiseerd in het controleren van ID-kaarten. De aankoop heeft te maken met de acties die het techbedrijf wil ondernemen om hun gebruikers wereldwijd te beschermen.

Facebook wil gebruikers veilig houden

Het bedrijf dat Facebook heeft overgenomen, genaamd Confirm.io, maakt software die gebruik maakt van een combinatie van een ID-kaart en gezichtsherkenning om de identiteit van een persoon te verifiëren. De startup is afkomstig uit Boston en heeft al ongeveer 3,7 miljoen dollar van investeerders opgehaald.

Er zijn weinig details bekend gemaakt over de overname, maar volgens Reuters zullen de werknemers van Confirm zich voegen bij het Facebook-team in Boston. Confirm zelf laat op hun website weten er naar uit te kijken om samen te werken met het Amerikaanse techbedrijf. Voor het bedrijf dat nu drie jaar werkt aan de technologie is de overname uiteraard een enorme stap.

Facebook
Afbeelding via Confirm.io

Confirm.io stopt per direct

Confirm zal stoppen met het leveren van hun huidige diensten, zodat het bedrijf volledig kan worden samengevoegd met het Amerikaanse techbedrijf. Bij Facebook kan het bedrijf met hun technologie bijvoorbeeld gebruikers helpen die zijn gehackt of hun wachtwoord zijn kwijtgeraakt. De software kan ook worden gebruikt om te achterhalen en controleren wat de identiteit van adverteerders is. Facebook zegt in ieder geval dat Confirm.io zal worden gebruikt om gebruikers veilig te houden.

Facebook

In september heeft Facebook nog een functie getest waarbij gezichtsherkenning werd gebruikt om je account te ontgrendelen. Dit door middel van een selfie. Wie weet zal Confirm.io ook worden ingeschakeld om deze techniek te verfijnen, en de praktische toepassingen er van te verbeteren. Het zou zo kunnen dat je ID over een aantal jaar ook digitaal te gebruiken is, met behulp van de gezichtsherkenning-technologie. Het lijkt er op dat het Amerikaanse techbedrijf hard aan het werk is om het negatieve nieuws van de laatste paar weken om te zetten in iets positiefs, en te laten zien dat ze nog steeds betrouwbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook koopt ID-verificatiebedrijf: veiligheid gebruikers voorop
Sluiten