Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 31 jan 2018

Facebook verbiedt alle advertenties over Bitcoin en andere cryptocurrency

Facebook heeft de richtlijnen voor het adverteren aangepast. Daarbij heeft het alle reclames die met cryptocurrencies te maken hebben in de ban gedaan. Dit betekent dat geen enkele adverteerder reclae kan maken rondom cryptocurrency, binary options en ICO’s.

Facebook treed streng op

Facebook schrijft in hun blog over het bannen van de reclames. Hun nieuwe beleid verbiedt het aanprijzen van producten of diensten die worden geassocieerd met misleidende praktijken. De nieuwe richtlijnen zijn vrij breed geformuleerd. Dat is opzettelijk zo gedaan, omdat de handhaving er van in de toekomst wellicht wordt aangepast.

Er zijn veel bedrijven die op dit moment reclame maken voor cryptocurrency, en daar Facebook-gebruikers mee misleiden. Dit past niet bij het beleid van het sociale medium, waarin gebruikers juist zonder angst voor misleiding door hun nieuwsoverzicht zouden moeten scrollen.

Facebook

Advertenties die niet conform de nieuwe richtlijn zijn worden verwijderd van de app en mobiele site van Facebook zelf, maar ook van andere plekken waar Facebook advertenties verkoop. Denk bijvoorbeeld aan Instagram en het reclame-netwerk van het bedrijf ‘Audience Network’. Deze laatste plaatst reclames op apps van derden. Het is niet bekend hoeveel advertenties offline worden gehaald door deze nieuwe regeling.

De hype rondom cryptocurrency heeft er voor gezorgd dat veel mensen zijn opgelicht, en dat door de fluctuerende waarde van de coins sommige mensen veel geld zijn kwijtgeraakt. Scams zijn uiteraard illegaal, maar het gokken op een investering is dit uiteraard niet. Vanuit legale bedrijven die zich bezighouden met cryptocurrency zijn er dan ook al wat kritieken gekomen. Zij zien de maatregel van het sociale medium als een oneerlijke straf.

Bitcoin

De nieuwe richtlijnen zijn in ieder geval goed nieuws voor gedupeerden, die vaak slecht geinformeerd zijn over de investering die ze doen. Een groot deel van de advertenties op Facebook waren ICO’s, waarvan veel vrij sketchy waren.

Wil je meer lezen over cryptocoins? Houd dan deze pagina in de gaten.

Reageer op artikel:
Facebook verbiedt alle advertenties over Bitcoin en andere cryptocurrency
Sluiten