Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 13 aug 2019

Facebook werkt aan Dark Mode: deze apps hebben ’em ook

Facebook lijkt druk bezig te zijn met een Dark Mode, dit wordt bekend via betrouwbaar bron Jane Manchun Wong. Na de Messenger app, lijkt ook het normale platform voorzien te worden van een donker thema. Een mooi moment om eens te kijken welke applicaties de Modus ook ondersteunen.

Dark Mode voor Facebook app

Jane Manchun Wong heeft de afgelopen jaren bewezen een betrouwbare bron te zijn op het gebied van Facebook. Meerdere malen bracht de dame features of veranderingen aan het licht die nog niet uitgerold waren. Wanneer Wong dus screenshots naar buiten brengt van een Dark Mode voor Facebook, dan nemen we dat dus ook iets serieuzer dan een willekeurig gerucht. In onderstaande screenshots krijgen we een indruk van het donkere thema, dat duidelijk nog niet klaar is om uitgerold te worden.

Facebook Dark Mode applicatie
Facebook in Dark Mode Bron: Jane Manchun Wong

Wong laat weten dat slechts een aantal delen van de Facebook applicatie voorzien is van een donkere modus. Waar de applicatie voor Facebook dus nog niet gereed is, zijn andere platformen wel al voorzien van een heuse Dark Mode. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Twitter | iOS en Android

Twitter is al een tijdje voorzien van een Dark Mode op zowel iOS als Android. Waar je voorheen alleen kon kiezen tussen een lichte variant en een donkere variant, zo goed als blauw, is er nu ook de optie om voor volledig zwart te gaan.

Dark Mode voor Twitter
Twitter in Donkere modus Bron: Mark Hofman / WANT

Reddit | iOS en Android

Ook Reddit, het populaire platform waar je letterlijk alles kan vinden wat je zoekt, is ook voorzien van een donker thema. Deze is niet alleen voor de iOS, maar ook voor de Android variant van de applicatie beschikbaar.

Dark Mode voor Reddit
Reddit in Dark Mode Bron: Mark Hofman / WANT

Telegram | iOS en Android

Telegram is een, misschien wel betere, tegenhanger van WhatsApp. De applicatie beschikt niet alleen over een hoop nieuwe features, maar ook over een aantal thema’s. Zo is het dus mogelijk om een Dark Mode in te stellen en deze ook nog eens in verschillende varianten te gebruiken.

Telegram met donker thema
Telegram in het donkergrijs Bron: Mark Hofman / WANT

Wikipedia | iOS en Android

Onze vrienden van Wikipedia hebben ook een Dark Mode geïntroduceerd. De grootste online encyclopedie is voorzien van een donker thema, wat ervoor zorgt dat alle informatie die je tot je neemt een stuk makkelijker wegleest. En het ziet er gewoon tof uit… dat vooral.

Dark Mode voor Wikipedia
Dark mode voor Wikipedia Bron: Mark Hofman / WANT

IMDb | iOS en Android

En Last But Not Least: je grootste vriend op het gebied van films en series is nu ook in het donker te gebruiken. Hulde voor IMDb!

IMDB voor iPhone
IMDB in Dark Mode Bron: Mark Hofman / WANT
Reageer op artikel:
Facebook werkt aan Dark Mode: deze apps hebben ’em ook
Sluiten