Mark Hofman
Mark Hofman Digital 23 jan 2020

Facebook Dark Mode: meer gebruikers kunnen ermee aan de slag

Vanaf vandaag kunnen steeds meer Android-gebruikers aan de slag met de Dark Mode van Facebook, zo meldt Android Police na een groot aantal tips.

Sinds gisteravond kregen de mensen van Android Police steeds meer meldingen van Android-gebruikers die de donkere modus tegenkwamen. Facebook probeert de Dark Mode nu al een aantal maanden te implementeren op het platform en lijkt iets meer vertrouwen te hebben gekregen in de feature. Eerder was de modus al te testen door een klein groepje gebruikers, maar deze groep is nu overduidelijk groter geworden.

Facebook Dark Mode voor meer Android-gebruikers

Facebook heeft ervoor gekozen om het bovenste gedeelte van de applicatie, met de zoekbalk en de snelkoppelingen, nog wel gewoon wit te houden. De berichten die eronder staan zijn daarentegen wel gewoon voorzien van een donkere kleur. Na het zien van de foto’s, die ook gedeeld zijn door Android Police, weten we eigenlijk niet zo goed wat er op dit moment van moeten vinden. Het oogt namelijk nog wel wat vreemd, maar wellicht dat de gebruikservaring bijzonder prettig is.

Dark Mode Android Facebook
De donkere modus in Facebook (Afbeelding: Android Police)

Het maakt verder ook niet uit wat wij er op dit moment van vinden, Facebook lijkt er wel degelijk achter te staan. Doordat er nu een grotere groep toegang heeft tot de donkere modus van Facebook, is het inmiddels wel duidelijk dat het bedrijf de laatste hand legt aan de feature. Een soortgelijke uitbreiding van testpersonen gebeurt vaak pas wanneer een functie bijna klaar is. Het zou dus zeker kunnen betekenen dat we binnenkort een update krijgen waarmee Facebook de Dark Mode beschikbaar stelt voor alle Android-gebruikers.

Op dit moment hebben we nog geen bericht over iOS gebruikers die de donkere modus zijn tegengekomen in de app.

Volgende app in het rijtje

Facebook lijkt de stap overigens op meerdere fronten te zetten. Vorig jaar introduceerde het bedrijf namelijk een donkere modus voor de Messenger applicatie en gisteren dook hij voor het eerst op in een beta van WhatsApp. De Android-versie van Instagram is op dit moment ook al voorzien van een Dark Mode.

Mensen die gebruik maken van iOS 13 hebben overigens ook al toegang tot een donkere modus in Facebook Messenger en Instagram. Of Facebook en WhatsApp binnenkort volgen is op dit moment nog maar de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook Dark Mode: meer gebruikers kunnen ermee aan de slag
Sluiten