Facebook en Instagram weer stabiel na wereldwijde storing

Tijdens Thanksgiving in de Verenigde Staten hadden zowel Facebook als Instagram last van een storing, waardoor de diensten slecht bereikbaar waren. Dat gold niet alleen voor de mensen in de VS, aangezien gebruikers van over heel de wereld klaagden over dezelfde problemen.

Hoewel we hier in Nederland misschien niet zo uitbundig Thanksgiving vieren als in de VS, was het voor veel mensen toch vervelend dat beide apps niet goed werkten. Facebook heeft inmiddels bekendgemaakt dat het sociale netwerk wederom goed bereikbaar is en datzelfde geldt voor fotodeeldienst Instagram. Instagram maakte dit nieuws bekend op Twitter, terwijl Facebook een statement gaf aan USA Today.

Facebook en Instagram waren slecht bereikbaar

Uiteraard heeft het bedrijf zijn excuses aangeboden voor alle overlast die de problemen op hun geweten hebben. Instagram laat tevens op Twitter weten dat er problemen waren bij “Facebook’s family of apps”, dus het kan zijn dat je ook andere apps van het socialmediabedrijf minder goed hebt kunnen gebruiken. De problemen hebben een aantal uren geduurd.

Ergens in de middag op donderdag merkte Facebook op dat er problemen waren en dat gebruikers de diensten niet konden gebruiken. Tegenover CNBC laat een vertegenwoordiger weten dat er snel onderzoek naar de oorzaak van het probleem gedaan is, zodat mensen zo snel mogelijk de apps weer konden gaan gebruiken. Na het oplossen van het probleem blijft het bedrijf de diensten wel monitoren.

Problemen met de apps

Gebruikers van over heel de wereld hebben laten weten dat ze bijvoorbeeld geen berichten konden plaatsen op Facebook of stories konden bekijken in de app van Instagram. Volgens de website DownDetector waren de problemen het grootst in Europa. Zo was #InstagramDown bijvoorbeeld trending in het Verenigd Koninkrijk.

The Verge

Reageer op artikel:
Facebook en Instagram weer stabiel na wereldwijde storing
Sluiten