Rutger Houweling
Rutger Houweling Apps 19 nov 2012

Facebook en Yahoo werken samen aan een zoekmachine

Google en Bing gaan er wellicht een concurrent bij krijgen. Facebook en Yahoo zijn namelijk geheime gesprekken aan het voeren over de oprichting van een gezamenlijke zoekmachine. Er zouden al wat gesprekken hebben plaatsgevonden tussen Marissa Mayer, de CEO van Yahoo, en Sheryl Sandberg van Facebook. In hoeverre ze al bezig zijn met de ontwikkeling is nog onbekend.

Het lijkt een logische zet van Facebook aangezien hun eigen zoekfunctie niet goed werkt en met een goed werkende zoekmachine het web nog meer kunnen domineren. Yahoo kan door deze samenwerking beschikken over interessante informatie van Facebook’s gebruikers. Ook is het mogelijk dat door een samenwerking met Facebook het weer interessanter wordt om als developer bij Yahoo te werken. Yahoo wil namelijk hun deal met Microsoft beëindigen, maar is niet in staat om goede developers aan te trekken om te gaan concurreren met Bing of Google. Zoekopdrachten bij Yahoo lopen nu namelijk nog via Bing.

Denken jullie dat Facebook en Yahoo in staat zijn om een serieuze concurrent te worden van Google en Bing? Laat het ons weten in onderstaande commentbox.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Facebook en Yahoo werken samen aan een zoekmachine
Sluiten