Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Tech 22 mei 2017

Ontbytes: Facebook bezorgt eten, Apple aangeklaagd om patentschending en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler.

Eten bestellen via Facebook

Facebook presenteert een manier om eten direct vanuit de Facebook-app bij restaurants te bestellen. Dat meldt TechCrunch.

Facebook heeft in het menu van de app een optie toegevoegd waarmee mensen eten kunnen bestellen. De nieuwe functie is vooralsnog voor een kleine groep gebruikers beschikbaar. Over de datum van een grootschalige uitrol is niets bekend.

Apple aangeklaagd wegens patentschending

Apple en Visa zijn aangeklaagd door het Amerikaanse encryptiebedrijf Universal Secure Registry. De bedrijven zouden met betaaldienst Apple Pay patenten van het bedrijf schenden.

Dat meldt The New York Times. Het encryptiebedrijf zou dertien patenten bezitten voor authenticatietechnologie die gebruikmaakt van smartphones en biometrische systemen zoals vingerafdrukscanners.

Inchecken met smartphone vanaf nu mogelijk

Na een proef op beperkte schaal kunnen klanten van Vodafone, KPN en KPN-dochters Simyo, Yes Telecom en Telfort met een Android-toestel vanaf nu in- en uitchecken middels de ov-chip mobiel.

Mensen die met hun smartphone willen inchecken, moeten zich eerst aanmelden op ov-chipmobiel.nl, waarna de digitale ov-kaart op de smartphone kan worden geïnstalleerd.

Snackbyte: Air Bonsai

Zwevende planten om de week zen mee in te gaan.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Facebook bezorgt eten, Apple aangeklaagd om patentschending en meer
Sluiten