Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 27 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Facebook richt zijn pijlen op FaceTime met nieuwe app ‘CatchUp’

Terwijl een deel van de wereld zich nu bezighoudt met videobelapplicaties, lanceert Facebook een experimentele app voor audiogesprekken. Met de app kun je audiogesprekken voeren met je vrienden. Je kunt in totaal met acht mensen tegelijkertijd bellen.

CatchUp moet zichzelf onderscheiden met nieuwe functies. Zo kun je als gebruiker straks je status als Ready to Talk instellen. Alleen dan kun je gebeld worden door je vrienden. Heb je dus geen tijd, dan word je ook niet gestoord, is het idee. Verder heb je geen Facebook-account nodig om de applicatie te kunnen gebruiken. Dat is voor veel mensen toch belangrijk. Hoewel veel gebruikers ongetwijfeld zo’n account hebben, heeft niet iedereen dat. Veel mensen hebben inmiddels ook hun account op het sociale medium verwijderd.

CatchUp van Facebook
CatchUp van Facebook (Afbeelding: Facebook)

CatchUp van Facebook

In een blogpost legt Facebook verder uit dat CatchUp een groot probleem oplost dat mensen tegenwoordig tegenkomen als ze iemand willen bellen: zeker weten of iemand beschikbaar is. Uit eigen onderzoek blijkt namelijk dat mensen elkaar minder vaak bellen dan ze zouden willen, omdat ze niet zeker weten dat de ander daar dan tijd voor heeft. Met de mogelijkheid je status als ‘beschikbaar’ in te stellen, lost dat probleem zichzelf dus op. Of, en het is maar een idee, je pakt je telefoon gewoon op, belt diegene en wacht tot er wordt opgenomen.

Met CatchUp kun je groepsgesprekken aanmaken voor zeven van je vrienden. Ook kun je heel snel zo’n gesprek joinen. Natuurlijk is het ook mogelijk een één-op-één-gesprek te voeren. Er is ook gelet op gebruiksvriendelijkheid: bellen is met één tap gebeurd en iemand toevoegen kost ook geen moeite. De app is vooralsnog alleen in de VS beschikbaar, waar het wordt uitgebracht onder het experimentele label van Facebook. Of de app ook ooit naar Nederland komt, is op moment van schrijven helaas niet bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Facebook richt zijn pijlen op FaceTime met nieuwe app ‘CatchUp’
Sluiten