Facebook laat Amerikanen foto’s en video’s overzetten naar Google Foto’s

Facebook en andere internetbedrijven werken samen aan het Data Transfer Project, waardoor je gemakkelijk je foto’s kunt overzetten naar andere diensten, zoals Google Foto’s. In december werd die tool nog door een handjevol gebruikers getest, maar nu kan iedereen aan de haal met de optie.

De tool is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Maar dat betekent dus dat die klaar is voor gebruik en mogelijk snel ook onze kant op komt. Wanneer dat gebeurt, is echter niet bekendgemaakt door het bedrijf. Wanneer de tool straks ook in Nederland beschikbaar is, dan vind je hem bij je instellingen, onder de tab van je je Facebook-informatie. Voordat je kunt beginnen met het overzetten van je foto’s en video’s, dien je eerst je Google-account te koppelen. Tegen die tijd legt het sociale netwerk uit hoe dat werkt.

Van Facebook naar Google Foto’s

De tool voor het overzetten van foto’s en video’s werd aanvankelijk in december gepresenteerd en gelanceerd in enkele landen. Dit is onderdeel van het Data Transfer Project, waarbij mensen dus zelf kunnen bepalen waar ze al hun foto’s en video’s willen parkeren. Destijds werd de belofte gemaakt dat de tool begin 2020 in andere landen beschikbaar gemaakt wordt. Dat is ook gebeurd: verschillende landen in Afrika, Azië-Pacific en Latijns-Amerika.

Facebook en Google Foto's
Facebook-content overzetten naar Google Foto’s. (Afbeelding: Facebook)

In de komende maanden zijn de “overige landen” aan de beurt, laat Facebook vandaag ook weten. Wanneer de tools straks eindelijk wereldwijd beschikbaar zijn, krijgen gebruikers ook toegang tot andere diensten. Vooralsnog werkt het project van Facebook alleen met Google Foto’s, maar daar komt dus later dit jaar verandering in.

Het Data Transfer Project is een datadeelinitiatief dat in 2018 gelanceerd werd in een poging mensen meer zeggenschap te geven over waar hun content staat. Naast Facebook en Google werken ook onder meer Apple, Microsoft en Twitter mee. Het project zit nog in de beginfase, waardoor er vooralsnog weinig mogelijk is. Op dit moment wordt er vooral achter de schermen gesleuteld aan allerlei mogelijkheden.

 

The Verge

Reageer op artikel:
Facebook laat Amerikanen foto’s en video’s overzetten naar Google Foto’s
Sluiten