Mark Hofman
Mark Hofman Digital 17 mrt 2020

Facebook, Google en Twitter (en meer) gaan misinformatie coronavirus te lijf

Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter en YouTube slaan de handen ineen. De grote techbedrijven werken samen om misinformatie omtrent het coronavirus tegen te gaan.

De bedrijven maken dit zelf, middels verschillende wegen, bekend op social media. Facebook schrijft een blog op de website, Google deelt de informatie op Twitter en ga zo maar door. Het gaat om hetzelfde bericht dat in ieder geval ondertekend is door bovengenoemde partijen.

Google, Facebook en Twitter slaan de handen ineen

Zowel op de website van Facebook als op de Twitter-pagina van Google is te lezen dat de bedrijven nauw samenwerken. “We helpen miljoenen mensen om met elkaar in contact te blijven.” Daarbij zijn de bedrijven ook druk bezig om misinformatie over het virus tegen te gaan en worden updates gedeeld.

Er zijn al flink wat bedrijven die zich bij het initiatief hebben aangesloten en het bericht op hun social media gedeeld hebben. Maar zoals je ziet is er altijd ruimte voor meer mensen, meer kennis en meer productiviteit. Zo worden alle bedrijven die de mogelijkheid hebben om zich aan te sluiten uitgenodigd.

Nepnieuws over coronavirus de baas

In januari en februari deed Facebook al vaker uitspraken over een soortgelijk project. Veel informatie over zogenaamde vaccins werden al actief tegengegaan. Daar sluiten de bovenstaande bedrijven zich nu dus bij aan.

De platformen proberen de verspreiding van misinformatie en schadelijke content over het virus te beperken. Daarbij is het de bedoeling dat de gebruikers voorzien worden van de juiste en behulpzame informatie. Om dit doel gemakkelijker te behalen zorgen de bedrijven dat het contact met het Witte Huis zo nauw mogelijk blijft. Dit maakt een woordvoerder van Facebook bekend tegenover website Mashable.

Er zijn ook bedrijven, zoals Amazon, die op dit moment nog niet meedoen met de grote samenwerking. Maar dat wil niet zeggen dat ze stil zitten. Zo heeft de webshop inmiddels alle producten uit het aanbod verwijderd die zogenaamd het virus zouden tegen gaan.

Reageer op artikel:
Facebook, Google en Twitter (en meer) gaan misinformatie coronavirus te lijf
Sluiten