Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 sep 2020

Voormalige Facebook-hit Farmville wordt geschrapt

Er was een tijd dat de wereld massaal bezig was met het onderhouden van boerderijen. Niet in echt, maar op Facebook met Farmville. Het was één van de eerste grote sociale hits en zorgde voor een nieuwe vorm van irritatie.

Om in Farmville een beetje vooruit te komen, is het zaak om vrienden uit te nodigen en je te laten helpen met het laten groeien van jouw gewassen. En daardoor kreeg je regelmatig vervelende pop-ups in beeld van vrienden die je hulp nodig hadden.

Farmville wordt gesloten in 2020

Die tijd ligt inmiddels een paar jaar achter ons. Farmville wordt niet meer heel erg veel gespeeld en pop-ups zijn er niet meer. Toch zullen er zeker nog wat gamers zijn die de game spelen, maar daar komt eind dit jaar een einde aan. 31 december is de laatste dag dat je de game kunt spelen op Facebook. Dit heeft te maken met het feit dat het en game is die gebruik maakt van Flash. En vanaf 1 januari 2021 stopt het social media platform met het ondersteunen van Flash, waardoor je boerderij niet meer toegankelijk is.

Farmville
Het einde nabij (Afbeelding: Zynga)

Mocht je een paar van de spelers zijn die Farmville nog spelen en er zelfs geld voor uitgeven, dan is het goed om te weten dat je tot 17 november de mogelijkheid hebt om geld uit te geven in de game. Waarom je dat zou dan wanneer de game twee maanden daarna niet meer toegankelijk is, dat is nog de vraag. Ook is het maar de vraag hoeveel mensen het nog spelen. Doordat de game op Flash draait moet je allemaal verschillende plugins hebben en browser-extensions, omdat het systeem nauwelijks meer ondersteund wordt. Met andere woorden, je moet door allemaal brandende hoepels springen om het voor elkaar te krijgen.

Ingehaald door de tijd

Daarnaast is Farmville simpelweg ingehaald door de tijd. Dit soort games worden vandaag de dag voornamelijk via smartphones gespeeld, waarbij er ook meer mogelijk is. Maar toen de game in 2009 verscheen, leefden we in een compleet andere wereld.

Reageer op artikel:
Voormalige Facebook-hit Farmville wordt geschrapt
Sluiten