Facebook gaat je vertellen hoe vaak je er op zit

Jelle van Es 27 jun 2018 Tech

Facebook is en blijft voor velen het meest gebruikte social media kanaal. Of het nou is om bij te houden wat je vrienden allemaal uitspoken of om te zien wat je favoriete merken of influencers te zeggen hebben. Als jij het gevoel hebt dat je er veel te vaak op zit, dan is er goed nieuws. Facebook komt binnenkort met een tool die bijhoudt hoe vaak je Facebook gebruikt.

Facebook houdt bij hoe vaak je het gebruikt

De service heet Your Time on Facebook en doet precies wat je er van verwacht: het geeft inzicht in jouw Facebook-gebruik. Zo kun je per dag zien hoeveel minuten of misschien wel uren je op het platform doorbrengt. Als dat echt de spuigaten uitloopt en je jezelf moet verbeteren, dan kun je naast het verwijderen van de app ook verschillende notificaties aanzetten. Als je niet langer dan een uur per dag op het platform zou willen zitten, dan kun je een alarm instellen.

Facebook

Dat gaat dan af als je je eigen afgesproken tijd voorbij gaat. Of je daar dan iets mee doet, dat ligt helemaal aan jezelf. Ik acht de kans klein dat de service je gaat blokkeren van je eigen app omdat je er zo verslaafd aan bent. De service lijkt in eerste instantie te gaan draaien op de app. Of de oude vertrouwde desktop-versie er ook gebruik van gaat maken, dat is nog niet bekend.

Ook is het nog niet bekend wanneer de service wordt uitgebracht en of hij tegelijkertijd op de iPhone en Android-devices wordt gelanceerd. Wel is het zo dat de service nu alvast is verwerkt in de code van de app, dus het lijkt er op dat Facebook wacht op het juiste moment om alles aan te zetten.

Wil je meer uit het Social Media platform halen? Bekijk dan onze handige overzichtspagina voor tips & tricks.

Reageer op artikel:
Facebook gaat je vertellen hoe vaak je er op zit
Sluiten