Facebook en Instagram vragen mensen mondkapjes te dragen

Gelukkig zakken in Nederland de coronabesmettingen, maar in de Verenigde Staten is dat niet het geval. Facebook en Instagram nemen maatregelen.

Ons leven is stapje bij stapje weer een beetje vrijer geworden. Door de maatregelen die eerder zijn genomen hebben wij nu minder last van het coronavirus. Hierdoor kunnen we weer lekker naar het terras, de sportschool en de bioscoop. Toch is dat niet overal op de wereld het geval. Facebook probeert nu te helpen.

Coronavirus in de Verenigde Staten

Als je op dit moment naar de Verenigde Staten kijkt, zie je wat er kan gebeuren als je verspreiding van het virus niet kan tegenhouden. Helaas blijven daar de cijfers maar doorlopen. Woensdag was het besmettingscijfer voor het eerst boven de 50.000. Daardoor moeten de Verenigde Staten ingrijpende maatregelen nemen. Een daarvan is het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte. In Nederland is dat alleen maar nodig in het openbaar vervoer en het vliegtuig.

Facebook en Instagram nemen maatregelen

Om mensen te herinneren om hun mondkapje te dragen waarschuwen Facebook en Instagram nu haar gebruikers. Aan de bovenkant van het scherm krijgen zij een mededeling te zien om een stoffen gezichtsmasker te dragen. De mondkapjes zorgen ervoor dat de drager minder kans heeft om iemand anders te besmetten. Daarnaast zetten Facebook en Instagram in de melding ook een link in naar het COVD-19-informatiecentrum.

Facebook Instagram mondkapjes
Zo gaat de waarschuwing eruitzien. (Afbeelding: Facebook)

Facebook is de laatste tijd veel in opspraak gekomen vanwege het COVID-19-virus. Op het platform is veel nepnieuws over het virus verspreid wat de grote internetreus in een lastige situatie brengt. Om dat toch te voorkomen wil het bedrijf door middel van meldingen en een speciale informatiepagina voorkomen dat mensen het nepnieuws gaan geloven.

Zoals je hierboven al ziet gaat het in Amerika niet voorspoedig met het coronavirus. Op dit moment hebben de Verenigde Staten meer dan 2,7 miljoen bevestigde coronagevallen. In totaal zijn er al 128.000 mensen overleden, waarmee het het meest getroffen is van alle landen op de wereld.

Reageer op artikel:
Facebook en Instagram vragen mensen mondkapjes te dragen
Sluiten