Facebook introduceert Messenger voor Windows en macOS

Facebook Messenger heeft eindelijk zijn eigen dekstop-applicatie. Dat maakt het social media bedrijf bekend door middel van een persbericht. De applicatie is zowel te gebruiken op Windows als op macOS.

De nieuwe Messenger app is beschikbaar via de App Store op je Mac of via de Microsoft Store op je Windows-apparaat. Hiermee is het nu mogelijk om te chatten of videobellen met je vrienden en familie op je desktop of laptop.

Facebook Messenger voor Windows en macOS

De Facebook Messenger app voor desktop heeft herkenbare functionaliteiten. De applicatie biedt namelijk exact hetzelfde als het doet voor web en mobiel. Dat betekent dus dat je niet alleen kan chatten met je vrienden en familie, ook videobellen is mogelijk. Daarbij zit er ook in deze variant van Facebook Messenger een donkere modus verwerkt.

De lancering van een dekstop-app komt niet helemaal uit de lucht vallen. Sinds 2016 wordt er namelijk al gesproken over Facebook Messenger voor Windows en macOS. Sterker nog: in dat jaar waren er sterke geruchten te vinden in de wandelgangen over het verschijnen van de app. Echter bleef het vanuit kamp Facebook, via officiële weg, stil.

Facebook Messenger desktop
Messenger op je laptop (Afbeelding: Facebook)

In 2017 lanceerde het Amerikaanse bedrijf wel een app voor Workplace. Ook in dat jaar bleef het stil over een desktop-variant van Facebook Messenger. Pas in 2019 werd de applicatie aangekondigd en vanaf nu kunnen we er dus mee aan de slag.

Messenger is hier te downloaden voor Windows. Wil je ermee aan de slag voor macOS, dan kun je de app hier vinden.

Geheel nieuw jasje voor iOS

De ontwikkelingen rondom Facebook Messenger staan overigens ook niet stil. Begin vorige maand kreeg ook de iOS-applicatie van het chat-platform een gloednieuw jasje. Zo moest de app, volgens Facebook zelf, de kleinste en snelste app op de telefoon van gebruikers worden.

Benieuwd wat er precies vernieuwd is en hoe dat uitgepakt heeft? Check dan zeker even dit artikel.

Reageer op artikel:
Facebook introduceert Messenger voor Windows en macOS
Sluiten