Facebook op iPadOS ondersteunt Split View en Slide Over

Facebook heeft eindelijk ondersteuning voor multitasking toegevoegd aan de app die je nu kunt downloaden voor je iPad met iPadOS. De update wordt nu uitgerold via de App Store van Apple en kan elk moment arriveren op je tablet.

Opvallend is dat dergelijke opties al sinds iOS 9 beschikbaar zijn voor alle ontwikkelaars, maar dat het Facebook dus enkele jaren gekost heeft de functie eindelijk te implementeren voor zijn app. Waarom het zo lang heeft moeten duren, is niet bekend. Wellicht wilde het bedrijf niet dat je de app gebruikt tijdens het multitasken, omdat je dan de focus op je feed verliest. Hoe de vork ook in de steel zit, de update met ondersteuning voor zowel Spilt View als Slide Over is nu beschikbaar voor alle gebruikers met iPadOS op hun tablets.

Facebook logo WhatsApp Instagram
Hip logo van Facebook (Afbeelding: Facebook)

Facebook-app op iPadOS kan multitasken

Desondanks is het toch een kleine verrassing dat dit nu mogelijk is. Facebook heeft namelijk niets aangekondigd omtrent de wijzigingen van app-versie 269. Met Split View is het nu voor gebruikers mogelijk de app van het sociale netwerk te openen naast een andere app. Daardoor kun je het scherm in tweeën opdelen: aan de ene kant het sociale medium, aan de andere kant een andere app naar keuze. Zo hoef je de app dus niet te verlaten als je even snel iets wil kopiëren naar je profiel of iets wil delen met een ander, via een andere applicatie op je iPad.

Met Slide Over kun je net even iets anders doen. Wanneer je gebruikmaakt van deze functie dan kun je de Facebook-app openen vanaf de dock, terwijl je op dat moment al een andere app op volledig scherm hebt staan. Dan zweeft de app boven de app die je al open had staan. Helaas is het zo dat de applicatie geen ondersteuning aanbiedt voor meerdere schermen. Ook kun je helaas niet snel even iets oppakken, verslepen en laten vallen en werkt de muis nog niet helemaal lekker met de software. Maar het is een stap in de goede richting.

Reageer op artikel:
Facebook op iPadOS ondersteunt Split View en Slide Over
Sluiten