Rutger Houweling
Rutger Houweling Apps 8 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Facebook komt met een flink vernieuwd nieuwsoverzicht

De website waaraan je waarschijnlijk iedere dag aardig wat minuten spendeert, Facebook is ook een website die door de jaren heen niet veel veranderd is. Behalve de Timeline van Facebookgebruikers, maar de homepage ziet er al een tijdje hetzelfde uit. Niet voor niets kwam dit vette concept als inspiratie voor een nieuw Facebook design. Daar heeft Mark Zuckerberg niet naar gekeken, maar hij en zijn werknemers hebben wel goed hun best gedaan. Gisteren is namelijk een nieuw design van het nieuwsoverzicht gepresenteerd. Het is groter en lichter geworden, veel beeld, grotere foto’s en grotere video’s. Alles is opvallender. Volgens Mark Zuckerberg moet het aanvoelen als een krant die je iedere dag maar al te graag leest. Het liefst de hele dag door.

Naast dat het er cleaner uitziet is het ook mogelijk om meer te rangschikken. Zo kun je ervoor kiezen om alleen foto’s te zien of alleen het laatste nieuws van pagina’s die je leuk vindt. Ook wordt het sociale aspect verder geïntegreerd. Wanneer meerdere vrienden hetzelfde hebben gedeeld wordt dit duidelijk weergegeven door middel van profielfoto’s naast het bericht. Dit geldt overigens ook wanneer meerdere mensen met dezelfde persoon bevriend zijn. De agenda wordt tevens nice weergegeven door events met beelden naast elkaar te plaatsen op je nieuwsoverzicht.

Het nieuwe design zorgt zowel op de smartphone, tablet en computer voor dezelfde look and feel. Hierdoor zijn alle platformen goed op elkaar afgestemd. Facebook heeft nog niet bekend gemaakt wanneer het vernieuwde nieuwsoverzicht live gaat, maar wil je één van de eersten zijn dan kun je je hier alvast op de wachtrij zetten. Check onderstaande video’s om nog meer te weten te komen over het nieuwe design.

Wat is nieuw aan het herontwerp:

Hoe het vernieuwde nieuwsoverzicht is ontstaan:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Facebook komt met een flink vernieuwd nieuwsoverzicht
Sluiten