Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 jun 2020

Facebook koopt ontwikkelaar The Order: 1886

Ready at Dawn, een ontwikkelaar die je voornamelijk kent van de PlayStation 4-game The Order: 1886, is door Facebook opgekocht. Als gevolg daarvan gaat de ontwikkelaar in de toekomst voornamelijk games maken voor de Oculus, de VR-bril die ook eigendom is van de social media-gigant.

Ready at Dawn is een Amerikaanse ontwikkelaar welke in 2003 werd opgericht. In de beginjaren maakte de ontwikkelaar voornamelijk games voor de PlayStation Portable, met behoorlijk goede games als Daxter en God of War voor dat platform. De laatste game die het uitbracht was Lone Echo voor de Oculus Rift. En dat heeft blijkbaar indruk gemaakt op Facebook.

Facebook neemt Ready at Dawn over

Toch was het The Order: 1886 waar we de ontwikkelaar het beste van kennen. Visueel gezien was die game voor zijn tijd behoorlijk indrukwekkend, maar qua gameplay stelde het allemaal niet zo veel voor. Door deze overname van Facebook is de kans min of meer nul dat er ooit een vervolg komt op die game. Momenteel werkt Ready at Dawn aan Lone Echo II, het vervolg op de succesvolle VR-game die in 2017 werd uitgebracht. Deze game moet nog altijd later dit jaar uitkomen. Ondanks dat het bedrijf nu is overgenomen, laat Mike Verdu, die aan het hoofd staat van de VR-content bij Facebook, weten dat de ontwikkelaar op dezelfde manier blijft werken. Dus als een onafhankelijke studio.

Zo blijft Ready at Dawn gevestigd in Irvine, Californië en Portland, Oregon. Daar verandert de overname van Facebook dus niks aan. Lone Echo II moest overigens oorspronkelijk begin 2020 uitkomen. Maar door de crisis waar we ons in bevinden en het feit dat de ontwikkelaars meer vanuit huis moesten werken, zorgden er voor dat de game is uitgesteld. Het is nog altijd de bedoeling dat de game eind dit jaar verschijnt. Wil je meer weten over die game? Bezoek dan hier de officiële pagina. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Facebook koopt ontwikkelaar The Order: 1886
Sluiten