Facebook koopt WhatsApp voor 19 miljard dollar

Facebook heeft gisteravond in een persbericht laten weten WhatsApp voor maar liefst 19 miljard dollar (omgerekend bijna 14 miljard euro) te hebben gekocht. Alsof het niets is. Net als bij de overname van Instagram geeft Facebook aan dat WhatsApp zelfstandig blijft opereren, naast Facebook Messenger dat ook zal worden doorontwikkeld. Facebook geeft aan dat het overnemen van WhatsApp hun vermogen om de wereld met elkaar in contact te brengen vergroot.

Voor degenen die bang zijn dat Facebook WhatsApp meteen gaat volgooien met reclame, wees gerust. Voormalig CEO en mede-oprichter van WhatsApp Jan Koum geeft aan dat dit niet zal gebeuren. Volgens hem was er geen partnerschap ontstaan tussen de twee bedrijven als ze hun kernprincipes hadden moeten opgeven. Wij zijn echter sceptisch en het zal ons niet verbazen als dit ergens in de toekomst wel gebeurt. Het is nou eenmaal het verdienmodel van Facebook dat ze ook hebben toegepast op Instagram na diens overname.

De twee bedrijven zijn al twee jaar met elkaar in gesprek en op 9 februari deed Mark Zuckerberg een voorstel. Op 14 februari werd deze door Koum geaccepteerd. Door de overname zal Facebook nog meer gegevens van gebruikers in handen krijgen, iets dat door sommige mensen niet wordt gewaardeerd. De afgelopen uren werd er op Twitter flink geklaagd en hebben veel WhatsApp gebruikers de app verwijderd. Wat vind jij van deze overname?

Reageer op artikel:
Facebook koopt WhatsApp voor 19 miljard dollar
Sluiten