Facebook laat zich van z’n beste kant zien, praat een onzekere jongen uit de put

Het Humans of New York-project loopt al een paar jaar. Fotograaf Brandon Stanton zet regelmatig willekeurige inwoners van de stad op de gevoelige plaat, met een kort interviewtje. De foto’s zijn altijd sprekend, de quotes variëren van niveautje VIVA-forum (‘Mijn ex-vriend heeft me geblockt op Facebook!’) tot zéér indringend (‘Ik heb vorige week uit eenzaamheid geprobeerd zelfmoord te plegen.’).

Facebook to the rescue!

Een foto van een homoseksuele tiener, “Ik ben homoseksueel, maak me zorgen over de toekomst, en vrees dat mensen me niet zullen mogen.”, raakte een gevoelige snaar bij Facebook-bezoekers. De recente erkenning van het homohuwelijk zal daar ook vast een rol bij spelen.

"I'm homosexual and I'm afraid about what my future will be and that people won't like me."

Posted by Humans of New York on vrijdag 3 juli 2015

Binnen de kortste keren ontving de post ruim 50.000 reacties, en 600.000 likes op Facebook! Dat zijn een hele hoop steunbetuigingen. Zelfs Ellen DeGeneres en Hillary Clinton raakten er bij betrokken.

Het internet heeft natuurlijk een behoorlijk slechte reputatie als het om dit soort dingen gaat. Gelukkig komt er af en toe een lichtpuntje als dit voorbij!

Reageer op artikel:
Facebook laat zich van z’n beste kant zien, praat een onzekere jongen uit de put
Sluiten