Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 12 jul 2019

Facebook Libra krijgt ook tegengas van President Donald Trump

Sinds de bekendmaking van Facebook project Libra is er veel te doen over cryptomunten. In de discussie rondom deze digitale eenheid, staat het project van het Amerikaanse bedrijf overigens wel centraal. Het Amerikaanse congres sprak eerder al kritiek uit over het betaalmiddel en nu sluit ook President Donald Trump zich aan bij de kritiek. Al laat ook hij het niet alleen bij Libra…

Donald Trump uit kritiek over Facebook Libra

Donald Trump die uithaalt naar bepaalde ontwikkelingen is anno 2019 net zo gewoon als dat de zon opkomt. De Amerikaanse president heeft dit keer hard uitgehaald naar cryptomunten. Daarbij heeft hij het voornamelijk over Facebook Libra, de cryptocurrency die Facebook afgelopen maand aankondigde. Sinds deze aankondiging zijn er vanuit veel verschillende hoeken negatieve geluiden te horen. Gezien het feit dat deze cryptomunt gekoppeld gaat worden aan de traditionele valuta en staatsobligaties, is deze munt wel degelijk anders dan Crypto’s als de bitcoin. En waar Donald Trump al niet zo’n fan is van die laatste, kan hij Facebook’s variant al helemaal niet waarderen.

Dit laat de president dan ook uitgebreid weten op, waar kan het ook anders, Twitter. Donald Trump voegt zich bij de mensen die kritiek hebben op de eenheid en zegt dat hij geen fan is van “bitcoin en andere cryptocurrencies die geen geld zijn en waarvan de waarde zeer volatiel is en gebaseerd op lucht”. Daarbij richt de president zich ook direct op Facebook zelf. Volgens Trump moet Facebook een bankvergunning aanvragen en zich onderwerpen aan alle bankenregels, wanneer het zich als bank wil gedragen. Daarbij gaat Libra ook weigig betrouwbaarheid of statuur bieden volgens de president.

Donald Trump niet eens met Facebook Libra

Libra is voor veel mensen een probleem, omdat deze valuta ook buiten het platform gebruikt kan worden. Hierdoor zijn er veel zorgen dat de eenheid bijvoorbeeld drugshandel kan faciliteren. In potentie kan de munt overheden omzeilen om vervolgens als wereldwijd betaalmiddel gebruikt te worden.

Reageer op artikel:
Facebook Libra krijgt ook tegengas van President Donald Trump
Sluiten