Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Facebook introduceert live lip sync battle: playbacken met je vrienden

Heb je zin in een ongemakkelijke ervaring met je vrienden? Dan hebben we fantastisch nieuws voor je. Facebook is een nieuwe feature aan het testen, die je live laat playbacken met je vrienden.

Facebook Live Lip Sync: playbacken met je vrienden

Er zijn verschillende apps waarin je op liedjes kunt playbacken, maar dan gaat het om video’s die je opneemt en bewerkt. Het equivalent van Facebook werkt dus echt live, waarbij je volgers en vrienden direct mee kunnen kijken.

Schrijf je in voor Ontbytes! ?

En ontvang het tofste technieuws in je inbox!.
[revue_subscribe]

Kies voor de lip sync-optie wanneer je een Live video start. Vervolgens kun je uit een flink aantal populaire nummers kiezen. Daarvoor is het sociale netwerk samenwerkingen aan gegaan met verschillende grote en kleinere labels.

Facebook Live lip Sync Playback

Waaronder Universal, Warner en Sony. Sony is alleen al de grootste muziekuitgeverij ter wereld, dus je kunt je lol op. Je vrienden hoeven overigens niet alleen toe te kijken, ze kunnen zelfs meedoen. Kies voor de “Live with” optie om het virtuele podium te delen.

Facebook is van plan om de muziekbibliotheek te blijven uitbreiden. Nu reikt de selectie al van klassieke acts zoals Guns N’ Roses tot moderne pophits van Ed Sheeran en Drake. Uiteindelijk kan het netwerk de muziek ook gaan inzetten voor andere spelletjes, experimenten en andere live-toepassingen. Het netwerk noemt zelf al de mogelijkheden om muziek in te zetten voor je Stories.

Facebook Live lip Sync Playback

Tijdens het playbacken kun je overigens Facebook’s gebruikelijke camera-effecten inzetten. Denk aan maskers, filters en stickers. Is er dan ook slecht nieuws? Jazeker. Op het moment van schrijven is de nieuwe feature nog niet in Nederland beschikbaar.

Het sociale netwerk heeft echter al plannen bekend gemaakt om Live Sync wereldwijd uit te gaan rollen. Nog even geduld dus, en voor je het weet kun je al je skills tentoonstellen voor je vrienden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Facebook introduceert live lip sync battle: playbacken met je vrienden
Sluiten