Facebook loves memes en lanceert nieuwe meme-app genaamd Whale

Heb je al gehoord van de meme-app Whale? Deze nieuwe app is ontwikkeld door Facebooks NPE Team, een afdeling binnen Facebook die experimentele apps maakt voor het grote publiek.

Je kunt de app gebruiken om memes te maken van eigen foto’s. Die kun je vervolgens delen met je vrienden social media (via Facebook natúúrlijk).

Nóg een meme-creatie-app, bedankt Facebook

We horen je denken: Nóg een app waarmee je memes kunt maken… Die hadden we toch al? Ja, dat klopt. Whale is niet het meest originele idee, aangezien we in de App Store en de Play Store al meerdere van dit soort apps kunnen vinden. Maar toch heeft deze nieuwe app een groot voordeel: hij is gratis te gebruiken, en heeft geen in-app aankopen of abonnementen.

Whale meme Facebook
(Bron: Facebook/iTunes App Store)

Hoe werkt Whale?

Foto’s bewerken in de app is simpel. Je kunt zowel vanuit de app een foto maken om te bewerken, maar je kunt ook een foto kiezen uit je camera rol, uit de bibliotheek in de app of zoeken tussen de stock-afbeeldingen. Om de afbeelding te personaliseren kun je er emoji aan toevoegen, tekst, verschillende effecten en filters. Je kunt je meme dus zo bont maken als je zelf wilt.

Memes maken tot je scheel ziet #evenbijtanken

Naast het maken van memes kun je ook je eigen stickers maken van afbeeldingen. Dat kan met de simpele knip- en crop-tools. Ben je in een creatieve bui? Dan kun je ook zelf met de teken-tool aan de slag.

Whale meme Facebook
(Bron: iTunes/App Store)

Facebook’s NPE Team test verschillende apps

Facebook werkt met hun NPE Team aan de ontwikkeling van verschillende apps. Doordat ze de hete adem van andere apps als Snapchat en Yolo in hun nek voelen zijn ze genoodzaakt om verschillende dingen te proberen. En dan het slechte nieuws voor wie Whale wel het voordeel van de twijfel wilde geven: hij is (nog) niet beschikbaar in Nederland. De beschikbaarheid van de app hangt af van de populariteit er van in Canada. Het is dus te betwijfelen of wij hem hier over een tijdje ook kunnen proberen.

Reageer op artikel:
Facebook loves memes en lanceert nieuwe meme-app genaamd Whale
Sluiten