Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Tech 4 mei 2020

Facebook werkt aan meekleurende achtergrond op basis van profiel

Facebook is continu bezig met vernieuwingen. Dit keer wil het de kleur van de pagina aanpassen aan de achtergrondfoto van het profiel.

Het bedrijf werkt aan een meekleurende achtergrond, een zogenaamde adaptive color background. Het bedrijf is nu een aantal weken aan het testen en daar kwam software engineer Jane Machun Wong achter. De eerste versie gebruikt de profielfoto van de gebruiker. Het pakt de achtergrond van de foto en zoekt daarbij een kleur die het best past. De achtergrond van het profiel is zelf wat donkerder en Wong noemt de kleuren nogal somber.

Achtergrond

De tweede versie van de feature is wat aangepast. In plaats van de profielfoto is gekozen om de achtergrondfoto te gebruiken. Toegegeven, deze tweede versie ziet er wat beter uit. Doordat de achtergrondfoto een groter deel van de pagina is, zorgt de combinatie met kleur voor wat meer eenheid, al is er nog wel wat verdere ontwikkeling nodig. Overigens is Facebook niet alleen met kleur bezig op de eigen pagina. Ook is het volgens Wong bezig om de chatfunctie van Instagram wat meer kleur te geven.

Hoewel de achtergrond zich nog in een testfase bevindt, kan het zomaar zijn dat de nieuwe functie de komende weken in Facebook wordt uitgerold. Wong doet vaker onderzoek naar verborgen functies in apps en ze is in het verleden al achter andere nieuwe features gekomen.

Darkmode

Overigens is het niet de enige update die Facebook in de pijplijn heeft. Binnenkort hebben we ook de mogelijkheid hebben voor een darkmode. Hoewel die functie al aanwezig is op de browserversie en bij de apps van Instagram en Whatsapp, ontbreekt die nog op de eigen app.

Reageer op artikel:
Facebook werkt aan meekleurende achtergrond op basis van profiel
Sluiten