Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 7 nov 2018

Facebook Messenger: binnenkort berichten terugroepen in 10 minuten

Altijd al Mark Zuckerberg’s krachten willen hebben? Dan klinkt de nieuwe Unsend Feature je zonder enige twijfel als muziek in de oren. Je kan misschien geen geld verdienen door persoonlijk gegevens van gebruikers te verkopen, maar wel berichten in de Facebook Messenger app tot 10 minuten na het zenden terugroepen. En dat is ook wat waard. 

Unsend feature in Messenger

Je krijgt binnenkort de mogelijkheid om berichten in de Messenger app terug te roepen. Facebook  is bezig om de functie vorm te geven. Sinds april 2018 staat de feature al op de planning bij het bedrijf. Toch werden de eerste blikken van de feature pas in oktober gevangen. Facebook is vorige maand bezig geweest met testen.

Het testen van die feature leverde overigens wel nieuwe informatie terug. Waar je bij Whatsapp een bericht binnen 60 minuten kan verwijderen, gaat dit bij Messenger niet het geval zijn. Berichten zijn tot 10 minuten na verzenden nog te verwijderen, daarna is het kwaad geschied. Maar het is zonder twijfel beter dan helemaal niks kunnen verwijderen.

De 191.0 update van de Facebook Messenger iOS app laat in de release notes zien dat de functie eraan zit te komen. Een simpele “Coming Soon” is daar de oorzaak van. Wanneer hij precies komt, is nog niet bekend.

Facebook in 2018

Een nieuwe functie voor Messenger, is iets wat het bedrijf wel kan gebruiken. Niet zo zeer de functie zelf, maar goed nieuws over een van hun applicaties. Het afgelopen jaar is voor veel bedrijven lastig geweest, maar Facebook spant zonder twijfel de kroon. Alles begon met het verkopen van gegevens, drama rondom Mark Zuckerberg en drama rondom een hack. Het is een grote chaos.

Gelukkig zit het bedrijf dit zelf ook in en lijkt het zich niet alleen meer te richten op de digitale markt. Facebook is druk bezig met de productie van gloednieuwe AR brillen voor op de markt. Hiermee kunnen we duidelijk zien dat ook Facebook zelf in de gaten heeft dat het platform wat hen groot gemaakt heeft, niet onsterfelijk meer is.

Augmented reality-brillen
Reageer op artikel:
Facebook Messenger: binnenkort berichten terugroepen in 10 minuten
Sluiten