Facebook Messenger met nieuwe functie een voorbeeld Berichten-app Apple

Facebook Messenger heeft op iOS een handige update gekregen die de privacy van gebruikers met een iPhone of iPad beter kan beschermen. Je kunt namelijk vanaf nu de app achter slot en grendel plaatsen door Face ID of Touch ID te gebruiken. Dan kun je alleen nog inloggen met je gezicht of vingerafdruk.

Dezelfde soort functionaliteit moet in de komende maanden ook naar Android-gebruikers komen. Door Facebook Messenger uit te rusten met deze twee mogelijkheden, loopt het bedrijf wederom voorop op Apple. Zo zagen we vorige week al de optie voor het delen van je scherm verschijnen in de berichtendienst van Facebook. Aangezien privacy zo’n belangrijke pilaar is van Apple, is het vreemd om te zien dat diens eigen berichtendienst niet over dezelfde functionaliteit beschikt als Messenger van Facebook. Laten we hopen dat Apple dit alsnog snel doorvoert in een toekomstige update.

Individueel reageren Facebook Messenger WhatsApp
Facebook Messenger. (Afbeelding: Facebook)

Facebook Messenger: update wordt nu uitgerold

Met App Lock voor Facebook Messenger kun je dus gerust je ontgrendelde smartphone of tablet aan iemand anders geven, zonder het idee te hebben dat ze je berichten kunnen lezen. Houd wel rekening met een soort loophole, aangezien je nog steeds berichten kunt lezen en beantwoorden vanuit een notificatie. Ook kun je nog gewoon een oproep accepteren wanneer de app zelf vergrendeld is. Dat kan iedereen dus met de telefoon in de hand.

Wanneer de update in de Nederlandse App Store arriveert, dan kun je App Lock heel gemakkelijk zelf instellen voor Facebook Messenger. Je tapt hiervoor op je eigen profielfoto en kiest vervolgens het onderdeel Privacy. Daar ga je op zoek naar App Lock en daarna zoek je de opties voor Face ID of Touch ID. Tap daarna op OK. Vervolgens kun je instellen hoe lang het duurt voordat de app op slot gaat. Bijvoorbeeld direct nadat je de app afsluit of pas een uur later.

App Store

Reageer op artikel:
Facebook Messenger met nieuwe functie een voorbeeld Berichten-app Apple
Sluiten