Mark Hofman
Mark Hofman Tech 21 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Facebook Messenger aan de haal met bekende WhatsApp feature

Waar Instagram en WhatsApp de laatste tijd (qua updates) aanzienlijk stil staan, krijgt platform Facebook wel aanzienlijke wijzigingen. Het bedrijf, dat eigenaar is van de eerste twee platformen, voerde kort geleden een nieuwe Stories feature door en verstopte een Dark Mode in Messenger. Iets wat opgevolgd wordt door een WhatsApp feature toe te voegen aan die laatstgenoemde dienst. 

Facebook maakt WhatsApp feature beschikbaar voor Messenger

Het begint een beetje te lijken alsof Facebook, de laatste tijd, voornamelijk aan zijn eigen platform wijzigingen toevoegt. Diensten als WhatsApp en Instagram krijgen, op het eerste gezicht, weinig updates. Op het gebied van design, functionaliteit en toevoegingen gebeurt er niet heel erg veel. Iets wat bij Facebook alles behalve aan de hand is. Het platform werd onlangs nog voorzien van nieuwe functionaliteiten voor Stories en lanceerde een, verborgen, Dark Mode voor Messenger. Die laatste wordt nu wederom voorzien van een nieuwe feature. Eentje die we al kennen van WhatsApp.

Sinds 2014 is Facebook eigenaar van WhatsApp, de immens populaire berichtenservice die alles heerlijk simpel weet te houden. Daar bedoelen we dan, uiteraard, de gebruikerservaring mee. Een van de features die WhatsApp zo simpel maken, het antwoorden op één specifiek bericht, lijkt nu zijn weg te vinden naar Facebook Messenger. Volgens VentureBeat wordt het straks mogelijk om op dezelfde manier berichten te beantwoorden zoals dat ook bij WhatsApp gebeurt. Volgens de berichtgeving kunnen we zowel op iOS als op Android aan de slag met de feature.

De feature is het makkelijkst te gebruiken wanneer je in een groepsapp zit. Waar je voorheen overdonderd werd door een flinke lading berichten en nooit echt duidelijk was waar je nu precies op antwoordde, is het inmiddels een stuk makkelijker geworden. Door een zogeheten “Quote Reply” wordt het bericht waar je op antwoord getoond boven je bericht. Zo weet iedereen waar en op wie je antwoord.

Individueel reageren Facebook Messenger WhatsApp

Wie Facebook Messenger op iOS of Android bijwerkt, zal beschikken over de “gloednieuwe” feature.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Facebook Messenger aan de haal met bekende WhatsApp feature
Sluiten