Facebook is het minst vertrouwde bedrijf op aarde. En hoe!

Dat de wereld op het moment Facebook wat minder vertrouwt met persoonlijke gegevens is duidelijk. De afgelopen tijd komen er telkens weer nieuwe dingen naar boven drijven om dit vertrouwen net weer een beetje extra te schaden. Hoe erg dit vertrouwen is geschaad, wordt duidelijk uit een enquête van de website Recode. Mensen hebben bij nog wel meer tech bedrijven hun twijfels over de veiligheid, maar Facebook is overduidelijk en zonder enige significante competitie de grote winnaar. 

Tesla één van de veiligere bedrijven

Winnaar betekent in deze context dus niet iets goeds. Recode vroeg in hun enquête welk bedrijf mensen het minste vertrouwen met hun persoonlijke informatie. Naast Facebook stonden op de lijst van bedrijven ook Google, Microsoft, Lyft, Netflix, Uber, Snap, Apple, Twitter en Tesla.

De bedrijven die mensen het veiligst vonden, waren Microsoft, Lyft, Tesla en Netflix. Dat betekent uiteraard niet dat deze bedrijven inderdaad ook het beste omgaan met onze gegevens, maar in ieder geval is dat wel de algemene opinie.

Facebook privacy vertrouwen

Na Facebook ook minder vertrouwen in Google

Bedrijven waarvan mensen dachten dat er mogelijk dubieuze dingen gebeuren met persoonlijke gegevens zijn aan de andere kant Google met 5 procent van de stemmen, Uber en Twitter met 3 procent en Apple, Amazon en Snap met 2 procent.

Vier procent van de deelnemers gaf helemaal geen antwoord en 20 procent ging voor de optie “geen van de bovenstaande bedrijven”. Blijkbaar hadden deze mensen een ander bedrijf in gedachte, welke niet op de lijst stond.

Zuckerberg senaat

Meer dan de helft gaat voor Facebook

Het overgrote deel van de participanten koos echter steevast voor Facebook. Het verschil in percentage is dusdanig groot, dat Facebook een klasse apart vormt. Een beschamende 56 procent van de deelnemers koos namelijk voor het bedrijf van Mark Zuckerberg.

Wat de uitslag nog dramatischer maakte, is dat Recode ervoor koos de resultaten te publiceren terwijl Zuckerberg net genadeloos ondervraagd werd over het doen en laten van Facebook.

Veel mensen denken erover na om gewoon te stoppen met Facebook en geen enkele informatie meer te delen met het netwerk. Volgens sommigen moet je daarmee echter wachten tot na 25 mei.

BGR

Reageer op artikel:
Facebook is het minst vertrouwde bedrijf op aarde. En hoe!
Sluiten