Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 29 jun 2017

Zo wil Facebook misbruik van foto’s tegengaan, oordeel zelf

Als je op Facebook zit, kunnen jouw foto’s gestolen worden en voor valse doeleinden gebruikt worden. Vooral in India is dit een groot probleem. Daarom is Facebook daar begonnen met de uitrol van een nieuw systeem dat jouw profielfoto moet beschermen.

Facebookgebruikers in India krijgen in het vervolg bij plaatsing van een nieuwe profielfoto een melding met de vraag of je de foto wilt beschermen.

facebook bescherming

Als je daar voor kiest, kunnen gebruikers van Android-apps daar geen screenshots meer van maken. Daarnaast kunnen alleen vrienden en jijzelf jouw foto taggen. En om de foto komt een blauwe rand met een schild, die uit moet dragen dat andere gebruikers respect moeten hebben voor jouw profiel.

Als andere gebruikers toch misbruik maken van jouw profiel, dan kun je dit melden bij Facebook. De gebruiker wordt dan van het sociale netwerk verwijderd. Het is nog niet bekend of deze functie ook in andere landen beschikbaar wordt gesteld. Facebook heeft de laatste tijd meer vergelijkbare lokale initiatieven bedacht.

We zijn vandaag positief ingesteld, dus concluderen we dat het een mooie eerste stap is. Maar als het hierbij blijft, is het natuurlijk een beveiliging van niks. In principe zegt de foto in dit artikel al genoeg. Maar oordeel vooral zelf.

LEGO Life

Het veilige equivalent van Facebook is LEGO Life. Eén nadeel: het is nadrukkelijk bedoeld voor kinderen. Hoe dan ook, iedere foto die iemand wil plaatsen, wordt van te voren gereviewd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo wil Facebook misbruik van foto’s tegengaan, oordeel zelf
Sluiten