Rutger Houweling
Rutger Houweling Digital 4 dec 2012

Facebook neemt Whatsapp niet over, maar gaat concurreren met Whatsapp en sms

Gisteren werd er nog gesuggereerd dat Facebook de instant messaging-dienst Whatsapp zou gaan overnemen. Facebook reageerde niet op dit gerucht, maar Whatsapp ontkende het en gaf aan dat het gerucht niet gebaseerd is op feiten.

Wat blijkt, Facebook gaat nu juist de concurrentie aan met Whatsapp. Dit komt doordat er voor de instant messaging-dienst Facebook Messenger op Android geen Facebook-account meer nodig is. Voorheen had je namelijk altijd een Facebook-account nodig. In plaats van accountgegevens kun je de dienst nu ook gebruiken door een telefoonnummer in te vullen. Deze wordt net als Whatsapp gekoppeld aan je telefooncontacten die ook gebruiken maken van deze dienst. Mark Zuckerberg gaf laatst al aan dat een volgende stap van Facebook op het gebied van mobiel plaats zal vinden. Wellicht gaat het dus om het veroveren van de instant messaging-markt.

Aangezien Whatsapp voor Blackberry- en Androidgebruikers binnenkort niet meer gratis zal zijn kan Facebook gebruikers ‘winnen’ doordat zij wel een gratis dienst bieden aan Androidgebruikers. De nieuwe Facebook-app zal vanaf volgende week in Nederland te downloaden zijn. Denken jullie dat Facebook daadwerkelijk een goede concurrent van Whatsapp en sms kan worden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook neemt Whatsapp niet over, maar gaat concurreren met Whatsapp en sms
Sluiten