Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 7 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Facebook komt zeer binnenkort met eigen cryptocurrency

Social mediagigant Facebook blijkt binnenkort een nieuw cryptocurrency project te gaan lanceren. Het gaat hier om GlobalCoin, wat op 18 juni onthult zou gaan worden. Gebruikers gaan hiermee onder andere via Facebook kunnen afrekenen.

Facebook komt met nieuwe cryptocurrency

De geruchten gaan dat Facebook later deze maand een nieuwe cryptocurrency gaat lanceren. Deze tokens zullen voornamelijk worden gebruikt in de producten van Facebook, zoals WhatsApp en Messenger.

Het project heeft de naam Libra en er schijnen een ruime 100 mensen aan mee te werken. Daarnaast zoekt Facebook blijkbaar nog zo’n 40 extra mensen. De werknemers hebben overigens de optie om in de betreffende cryptocurrency te worden uitbetaald.

Deze informatie komt voort uit een lek. Gezien het feit dat Facebook door lijkt te hebben dat niet iedereen het bedrijf nog vertrouwd zijn ze op zoek naar partners. Deze zouden samen een onafhankelijke stichting kunnen vormen die de digitale munt helpt te besturen.

Facebook Lite

Als Facebook zijn tokens lanceert dan zullen deze toegankelijk worden voor een publiek van meer dan 2,3 miljard mensen. Dit namelijk hoeveel mensen het social media platform gebruikten in het eerste kwartaal van dit jaar.

Het bedrijf gaat samenwerken met meerdere regeringen om goedkeuring te krijgen voor het gebruik van de munt. Tevens wordt er gewerkt aan fraudepreventiemaatregelen, waaronder “strengere vormen van identiteitscontrole”.

Sceptische medewerkers

Het schijnt dat SEO Mark Zuckerberg het Libra project een hoge prioriteit heeft gegeven. De bron geeft echter wel aan dat niet iedereen bij het bedrijf even enthousiast is. Zowel operationeel directrice Sheryl Sandberg als chief financial officer David Wehner zijn blijkbaar nog sceptisch over het project.

Ook zijn er plannen voor een grootschalig onderzoek naar het bedrijf. De Amerikaanse overheid gaat namelijk meerdere grote techbedrijven onder de loep nemen, waaronder dus Facebook. Ook Apple en Amazon komen aan de beurt. Het doel hiervan is om te beoordelen of er wel eerlijk met concurrentie wordt omgegaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Facebook komt zeer binnenkort met eigen cryptocurrency
Sluiten