Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 18 mrt 2019

Facebook zet met nieuwe feature hoog in op entertainment

Het is geen geheim dat er anno 2019 veel games gespeeld worden op smartphones. De kans dat dit de komende jaren alleen nog maar meer gaat worden is aanzienlijk groot en dat ziet Facebook ook. Het platform wordt voorzien van een nieuwe feature, waarmee hoog ingezet wordt op entertainment.

Facebook zet hoog in op entertainment met nieuwe feature

Gamen op smartphones: het gebeurt anno 2019 immens veel. Waar we vroeger voornamelijk aan de haal gingen met handhelds en consoles/pc’s, hebben we tegenwoordig een makkelijkere optie voor handen. Vooral wanneer we onderweg zijn lijken we sneller spelletjes te spelen op de smartphones, dan op de consoles. Iets waar we ook Facebook nog wel eens voor gebruiken.

Blijkbaar zijn er 700 miljoen mensen die games spelen, video’s kijken over games of enige vorm van interactie hebben met dit type entertainment op Facebook. Uiteraard zijn deze cijfers, wanneer we het globaal bekijken, een aanzienlijk stuk groter. Maar genoeg mensen gebruiken dus Facebook voor hun entertainment en dat moet, als het aan het platform ligt, de komende jaren meer worden.

Daarom heeft het bedrijf een nieuwe toevoeging aangekondigd voor de mobiele app van Facebook. Het gaat om een Gaming tab in de algemene navigatiebalk van de applicatie. Een toevoeging die dusdanig duidelijk te zien is, dat we inmiddels weten hoe serieus Facebook het type entertainment neemt. De Gaming Tab is onderdeel van de meeste recente design update en is bedoeld om zo snel mogelijk bij de dingen te komen die je dagelijks gebruikt. Zie het als een soort hub waar gebruiken games kunnen spelen, video’s kunnen kijken en kunnen praten met andere mensen in gaming-groepen.

Entertainment Facebook

De producent lijkt dus hoog in te zetten op entertainment en maakt het voor de gebruiker zo makkelijk mogelijk om hun content te vinden. Naast bovenstaande is het ook makkelijker om nieuwe groepen te vinden, waardoor je community alleen maar groter wordt.

Reageer op artikel:
Facebook zet met nieuwe feature hoog in op entertainment
Sluiten