Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 12 jun 2019

Facebook komt met nieuwe Portal modellen en ander goed nieuws

Waar Facebook voorheen enkel een social media platform was, houdt het bedrijf zich nu met veel meer zaken bezig. Naast enkele berichtendiensten en zelfs een eigen cryptocurrency brachten ze vorig jaar ook twee slimme schermen uit, namelijk de Portal en Portal Plus. Het blijkt nu dat er enkele nieuwe modellen aan zitten te komen. Ook is er goed nieuws voor mensen buiten de Verenigde Staten.

Facebook kondigt nieuwe Portal modellen aan

Facebook komt later dit jaar met enkele nieuwe Portal schermen. Dit nieuws werd tijdens de Code Conference bekendgemaakt door Andrew Bosworth, hoofd van de afdeling AR/VR bij het bedrijf. Als toelichting gaf hij dat ”er een geheel nieuwe generatie aan hardware aan zit te komen.” Bosworth heeft echter nog niks over het uiterlijk van de nieuwe modellen prijsgegeven.

Ook wat betreft functies is er eigenlijk nog niks bekend. Behalve dat Facebook heeft aangegeven ”ervoor wil zorgen dat de connectie tussen twee mensen persoonlijker gaat worden”. Vermoedelijk wordt hier verwezen naar de functie waarmee Messenger gebruikers kunnen videobellen.

Facebook Portal

De originele Portal schermen werden vorig jaar in november uitgebracht. Gezien er toen al meerdere privacy-schandalen rondom Facebook waren geweest kwamen er veel sceptische vragen over het product. Het bedrijf bouwde daarom een aantal features in die de veiligheid ten goede kwamen. Ook zweerden ze dat het qua privacy wel goed zou zitten.

Europese release

Er is echter meer goed nieuws. Facebook heeft namelijk ook aangekondigd om de bestaande modellen in Europa uit te gaan brengen. De kans dat deze ook in Nederland beschikbaar komen is hierdoor vrij groot. Of het echter waardige concurrentie gaat worden voor Google Nest Hub is nog maar de vraag.

Gezien Facebook als social media platform steeds minder gebruikt wordt is het misschien ook niet onverstandig dat het bedrijf investeert in andere dingen, zoals bijvoorbeeld deze slimme schermen.

Reageer op artikel:
Facebook komt met nieuwe Portal modellen en ander goed nieuws
Sluiten