Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 12 aug 2019

Facebook met “News Tab” binnenkort ook aan de haal met betrouwbaar nieuws?

In het verleden heeft Facebook nogal eens op zijn kop gekregen voor het niet adequaat genoeg aanpakken van fake news op het social media platform. Het lijkt erop dat het bedrijf zijn reputatie wat nieuws betreft wat wil gaan opkrikken. Volgens de Wall Street Journal zou Facebook namelijk verschillende nieuws-uitgevers hebben benaderd om hun nieuwtjes ook via Facebook aan te bieden.

Facebook met speciale “News” tab

Deze nieuwtjes zouden in een speciale “News” tab verschijnen op Facebook, welke een prominente plek zou krijgen naast je gebruikelijke News Feed en de Messenger dienst. Volgens het bericht van de Wall Street Journal zou Facebook onder andere ABC News, Dow Jones, The Washington Post en Bloomberg hebben benaderd.

Facebook nieuws
Bron: kirstyfields en geralt (Afbeelding: Pixabay)

De verschillende bedrijven zouden een deal van drie jaar aangeboden hebben gekregen samen met behoorlijk wat vrijheid met betrekking tot hoe het nieuws precies onder de nieuwe tabblad verschijnt. Ook zouden ze zelf mogen kiezen of ze het complete nieuwsartikel op Facebook plaatsen of alleen voor een kort stukje gaan met een verwijzing naar de eigen site voor het volledige artikel.

Nieuws in het najaar

In een gesprek met CNBC heeft Facebook inderdaad aangegeven bezig te zijn met een nieuws tab en dat deze  in het najaar op het platform zal verschijnen. Verdere details worden echter nog zorgvuldig verborgen gehouden voor het grote publiek. We zullen vanzelf de nieuwe tab zien verschijnen en wie weet dat het de hele fake news malaise wat naar de achtergrond doet verdwijnen. Mogelijk zou Harvard hier ook bij kunnen helpen met hun nieuwe tool. Deze zet kunstmatige intelligentie in om berichten te spotten, die geschreven zijn door een AI.

Verder is Facebook ook bezig met het overduidelijk maken dat WhatsApp en Instagram ook bij het bedrijf horen. Beide apps krijgen de tekst “from Facebook” achter hun naam.

Mashable

Reageer op artikel:
Facebook met “News Tab” binnenkort ook aan de haal met betrouwbaar nieuws?
Sluiten