Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 13 nov 2019

Facebook Pay: nieuw betaalsysteem voor o.a. WhatsApp en Instagram

Facebook heeft vandaag een nieuwe betaalsysteem geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Het gaat om de nieuwe dienst Facebook Pay dat te gebruiken is voor alle social media platformen en apps van het bedrijf. De dienst staat geheel los van de Wallet en het Libra netwerk.

Op dit moment is het nog niet duidelijk of Facebook Pay ook naar Nederland of België komt. Wel weten we dat de dienst deze week uitrolt voor Facebook en Messenger, maar het is de bedoeling dat het uiteindelijk ook beschikbaar is voor Instagram en WhatsApp.

Betalen met Facebook Pay

Facebook rolt de eerste versie van Pay deze week uit in de Verenigde Staten voor het eigen platform en de bijbehorende Messenger service. De dienst zal dan te gebruiken zijn voor fondsenwervers, betaalverzoeken (hallo Tikkie), tickets voor evenementen, microtransacties in games en betaalverzoeken voor consumenten en bedrijven die opereren via Marketplace. Dat is hoe de dienst op dit moment uitgerold wordt, maar zal niet het eindproduct zijn waar we in de toekomst mee aan de slag kunnen gaan. Deborah Liu, Facebook’s vice president marketplace en commerce zegt daarover:

“We hebben toekomstplannen om Facebook Pay naar meer mensen en naar meer plekken te brengen. Daar hoort ondersteuning voor WhatsApp en Instagram ook bij.”

Facebook Pay is te gebruiken met de meeste bankpassen, creditcards en betaaldiensten. Zo worden Stripe, PayPal en nog veel meer andere diensten ondersteund.

Uitbreiding nog niet in zicht

Zoals Deborah Liu aangaf liggen er degelijk plannen op tafel bij Facebook om de betaaldienst uit te breiden. Maar wanneer er ondersteuning komt voor meerdere applicaties, zoals WhatsApp en Instagram, is op dit moment nog niet bekend. Ook weten we nog niet wanneer de dienst internationaal zal lanceren, en of dat überhaupt gaat gebeuren. Uiteraard wil dat niet zeggen dat er niet naar de mogelijkheden gekeken wordt. Zo sluit Liu af:

“Facebook Pay is onderdeel van onze doorlopende projecten om handel makkelijker, veiliger en toegankelijker te maken voor mensen die onze apps gebruiken. We blijven Pay ontwikkelen en kijken naar manieren om de dienst nog waardevoller te maken voor onze gebruikers.”

Reageer op artikel:
Facebook Pay: nieuw betaalsysteem voor o.a. WhatsApp en Instagram
Sluiten