Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 21 jan 2019

Facebook wil verschil gaan maken met petitie-feature

Het is lang geleden dat Facebook in het nieuws kwam voor een nieuwe ontwikkeling. In 2018 is het bedrijf veel besproken geweest omtrent privacy en verschillende schandalen. Echter heeft dit Facebook er niet van weerhouden om te werken aan een gloednieuwe feature. Het platform wil het verschil gaan maken en doet dit in de vorm van Community Action, wat simpelweg een petitie feature te noemen is. 

Facebook lanceert petitie-feature

Als we TechCrunch mogen geloven gaat Facebook morgen een gloednieuwe feature introduceren. Het gaat om het zogeheten Community Actions, wat simpelweg een petitie-feature is. De functie zorgt ervoor dat gebruikers een petitie op kunnen richten, welke bij de desbetreffende officials en organisaties terecht komen. Dit zorgt ervoor dat mensen hun statement beter kunnen maken en al hun vrienden ook nog eens om rugdekking kunnen vragen. Dit zorgt ervoor dat het maken van een petitie, mits het goed werkt, een stuk effectiever wordt dan het op dit moment is.

Volgens TechCrunch maakt de feature morgen haar opwachting voor gebruikers in de Verenigde Staten. Deze mensen hebben dan de mogelijkheid om op makkelijke wijze een petitie te starten en er openlijk over te praten met de gerichte doelgroep. Vervolgens is het mogelijk om op de petitie-pagina te praten over het onderwerp met mensen die je petitie steunen. Daarnaast is het maken van een evenement en het starten van een fundraiser een stuk makkelijker geworden. Kortom: verbetering voor mensen die voelen dat ze actie willen ondernemen.

Facebook heeft uiteraard al een aardige kracht op het gebied van grote evenementen. Demonstraties worden bijvoorbeeld al jaren georganiseerd en gepland via het social media platform. Met de komst van Community Actions wil Facebook ervoor zorgen dat de boodschap die bepaalde groepen willen overbrengen, bij de juiste instanties en personen terecht komen.

Facebook petite-feature

Problemen voor Community Actions?

In de afgelopen jaren heeft Facebook verschillende feature ontworpen om mensen meer betrokken te laten zijn met de community. Denk hierbij aan de Town Hall en de Candidate feature. Op deze manier was het vooral op politiek gebied interessant om meer betrokken te raken met de gemeenschap. Echter zal de nieuwe functie net iets anders werken en is het mogelijk voor de gemeenschap om beter in contact te komen met de juiste mensen.

Maar zoals TechCrunch zegt in haar verslag, en waar wij ook bang voor zijn, gaat de feature geheid misbruikt worden. Verschillende mensen zullen petities tekenen voor leipe dingen die helemaal helemaal nergens over gaan. Maar is dat niet precies wat Facebook juist zo leuk maakt? Om dit deels te voorkomen heeft Facebook overigens wel wat limieten en regels opgesteld. Zo is het niet mogelijk om President Donald Trump of Vice President Mike Pence te taggen in berichten.

Facebook petite-feature

Waar dit heen gaat en wanneer de functie ook in Europa te gebruiken is, zal de tijd ons leren.

Reageer op artikel:
Facebook wil verschil gaan maken met petitie-feature
Sluiten