Facebook wilde Pinterest achterna, maar laat de droom nu al varen

Facebook trekt officieel de stekker uit Hobbi, de experimentele Facebook-app van hobbyisten. De app moest Pinterest achterna gaan. Techcrunch schrijft dat het bedrijf achter de app gebruikers middels een notificatie op de hoogte gebracht heeft van de verandering, die per 10 juli 2020 ingaat.

Mochten gebruikers het willen, dan kunnen ze hun data exporteren. Dat moet dan wel voor de einddatum gebeuren. Hobbi werd gemaakt door het experimentele team van Facebook, genaamd New Product Experimentation (NPE). Deze afdeling is verantwoordelijk voor het maken van apps die bestaan buiten de bestaande platformen voor het bedrijf. Zo lanceerde het team eerder al een app voor stelletje die een long distance relation willen laten werken. De app in kwestie zorgt voor een digitale omgeving waar beide wederhelften kunnen delen met elkaar wat ze maar willen.

Hobbi van Facebook
Hobbi: Pinterest, maar dan van Facebook. (Afbeelding: Facebook)

Facebook laat Pinterest-idee varen

De app Hobbi werd in februari van dit jaar gelanceerd. Alleen voor iOS en alleen in de Verenigde Staten. Sensor Tower, een bedrijf dat de engagement van applicaties meet, meldt dat de app slechts zevenduizend keer gedownload is. En dat is niet genoeg voor Facebook om er een product van te maken. Hobbi was vergelijkbaar met Pinterest. De nadruk lag op mensen die van koken, doe-het-zelven, knutselen, fitness en decoratie houden.

Hobbi was qua indeling wel net even anders dan Pinterest. Je hield namelijk geen prikbord met willekeurige foto’s en video’s bij. In plaats daarvan kreeg je toegang tot eigen albums waar je je voortgang met foto’s kon documenteren. Mocht je een Amerikaans account hebben en nieuwsgierig zijn, dan kun je de app hier vinden in de App Store. Je kunt hem dan alsnog, tot 10 juli aanstaande uitproberen. Wat het volgende project van het experimentele team binnen Facebook wordt, is op moment van schrijven niet bekend. Maar daar leren we ongetwijfeld snel meer over.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Facebook wilde Pinterest achterna, maar laat de droom nu al varen
Sluiten