Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Digital 18 aug 2019

Facebook wil je helpen met je privacy onder het genot van een kopje koffie

Als je denkt aan Facebook denk je niet meteen aan hoe goed ze met de privacy van hun gebruikers omgaan. Waarschijnlijk springt het woord “privacy” wel in de gedachten naar boven, maar dan juist in verband hoe slecht het bedrijf het wel niet heeft gedaan. Denk bijvoorbeeld aan Cambridge Analytica, ongein met gebruikersdata tijdens de F8 livestream en als laatste het laten luisteren van werknemers naar audio opnames van gebruikers. Het ziet ernaar uit dat Facebook het tij toch probeert te keren en binnenkort zullen er speciale pop-up café’s verschijnen, waar ze je helpen met je privacy instellingen onder het genot van een kopje koffie.

Privacy instellingen?

Volgens de berichten zou Facebook zo’n vijf pop-up café’s gaan openen in Engeland. Gebruikers zullen tussen 28 augustus en 5 september langs kunnen wippen om hulp te krijgen met hun privacy instellingen. Facebook zou met café’s aan de slag gaan omdat er uit een recente enquête in Engeland bleek dat maar 27 procent van de gebruikers wist hoe ze hun privacy instellingen moesten configureren. Steve Hatch, vice president van Facebook in Noord-Europa, laat in een gesprek met Mashable weten dat het heel normaal is dat mensen zich zorgen maken over wie wat kan zien op hun social media account. Echter zou niet iedereen weten wat ze daaraan kunnen doen en daarom proberen ze het aanpassen van de privacy instellingen makkelijk te maken.

Facebook pop-up café
Bron: Facebook

Facebook pop-ups in Nederland?

De eerste pop-up café’s zouden op 28 en 29 augustus in London verschijnen bij The Attendant en Takk. Mocht je dan toevallig in London zijn, kun je zelf even een kijkje nemen en een kopje koffie drinken. Facebook heeft verder (nog) niet laten weten of ze ook buiten Engeland aan de slag gaan met fysiek Facebook ontmoetingsplekken om meer te leren over de privacy instellingen.

Iets anders waar ze mee bezig zijn om wat in een positiever daglicht te worden gesteld is een nieuwe “News Tab“. Hiermee proberen ze waarschijnlijk hun reputatie met betrekking tot fake news aan te pakken. Het zou een extra tab worden, waar je nieuws van bekende nieuwsbronnen zou kunnen lezen.

Mashable

Reageer op artikel:
Facebook wil je helpen met je privacy onder het genot van een kopje koffie
Sluiten